Promisiunile candidaţilor la Preşedinţie. De la "Marea Unire" la "cele zece porunci"

Data publicării:
palatul cotroceni - presidency

Victor Ponta s-a lansat în urmă cu două săptămâni în cursa pentru prezidenţiale pe stadionul Naţional Arena, ocazie cu care a lansat ideea centrală a programului său politic: unirea României cu Republica Moldova.

Mă simt pregătit, pot fi preşedintele românilor, putem să facem acea mare schimbare pe care o aşteptăm. Să reuşim împreună Marea Unire”, spunea Victor Ponta.

Premierul şi-a promovat programul politic intitulat "Marea unire a românilor" şi pe Facebook. Totodată, Victor Ponta promite că, în calitate de preşedinte al României, va susţine creşterea salariilor şi a pensiilor, nu tăierea lor.

Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, şi-a prezentat la începutul acestei săptămâni programul intitulat "România lucrului bine făcut".

„Vreau ca în 2018 şi 2019 românii să simtă deja că trăiesc într-o ţară a lucrurilor bine făcute, o ţară occidentală, în care se simt respectaţi şi demni”, afirma Klaus Iohannis.

Elena Udrea, candidatul Partidului Mişcarea Populară, nu a dezvăluit pea multe din programul său politic, dar a anunţat că va milita pentru o Românie frumoasă: „România frumoasă e ţara în care tinerii nu pleacă să-şi întemeieze familia afară ... o ţară în care nu ţi-e frică să te duci în spital de teamă că nu te mai întorci viu ... o ţară în care cei aflaţi la vârsta pensionării nu tremură de grija zilei de mâine”.

Candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu promite că va transforma România în a şaptea putere europeană: „Am obligaţia să vă spun că nu este un proiect care se poate realiza de azi pe mâine, va lua timp”.

Candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a explicat, la lansarea în cursa pentru funcţia de preşedinte al României, că atunci când vorbeşte de autonomie, UDMR nu se gândeşte la separatism: „Avem nevoie de o nouă constituţie. Cred în regiuni puternice, ereditate regională, cred în forţa comunităţilor de a decide importante lucruri care îi privesc”.

Monica Macovei, candidat independent, promite că va fi un preşedinte arbitru, nu jucător, şi că va milita pentru un Parlament unicameral cu 300 de locuri. Ea a prezentat şi o listă de reguli care ar trebui respectate de orice politician: „Să nu ai alt stăpân decât cetăţeanul. Să nu trădezi interesul naţional. Să nu ataci instituţiile statului. Să nu furi şi să nu risipeşti banii publici, să nu minţi, să nu plagiezi, să nu calomniezi, să nu mituieşti”.

Monica Macovei își va lansa oficial candidatura sâmbătă, la Timișoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri