Propunere: Candidații să depună declarație privind datoriile la Fisc

Data publicării:
deputati

Măcar cetăţeanul să ştie. Alegerile din iunie ne-au arătat că au votat persoane cu dosare penale, persoane condamnate, persoane aflate în închisoare. Dar eu cred că demersul pentru integritate nu trebuie oprit, urmează alegerile din decembrie”, spune Daniel Fenechiu, iniţiator.

Iniţiativa, inspirată din regulile electorale din Occident, e susţinută de 30 de senatori şi deputaţi din mai multe partide.

„În Spania, Madrid, unde am locuit 11 ani, majoritatea celor care se prezintă pe listele partidelor politice, la capitolul integritate trebuie să îndeplinească mai ales cutuma morală, ca să-i spunem aşa”, spune Aurelian Mihai, deputat independent.

„Ar rezolva o etică, o conduită societală care cred că este absolut imperativă. Noi, 45 de ani am fost învăţaţi de comunişti să fentăm legea, să furăm statul, să minţim”, spune Ben-Oni Ardelean, senator PNL.

La alegerile din 5 iunie, unii dintre candidaţi sunt şi printre cei mai mari datornici la stat. Robert Negoiţă, care a câştigat un nou mandat la primăria Sectorului 3, este românul cu cea mai mare restanță la ANAF - peste 230 de milioane lei.

„Nu are nicio legatură cu mandatul de primar. E o chestiune pe rolul instanțelor și se va rezolva acolo. Dacă acest proces verbal nu va fi desființat, voi ieși din viața publică”, a declarat Robert Negoiţă, primarul ales al Sectorului 3.

Pe lista datornicilor ANAF se află şi alţi politicieni. Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, are de achitat 88 de mii de lei. Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, este și el dator statului. Pe listă se mai află deputatul Elena Udea, dar şi fostul primar al Bucureștiului, Adriean Videanu. Proiectul de lege a fost respins deja de senatori şi este acum în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri