Îndemn la protest din partea comunității „Uniți Salvăm” față de adoptarea OUG privind traseismul politic

Data publicării:
1488261 760429513999078 9062700458169699881 n

Sursa foto: Facebook Uniți Salvăm

Protestul față de traseismul politic a fost anunțat pe pagina de Facebook Uniți Salvăm. Evenimentul va avea loc duminică, 31 august, începând cu ora 16:00.

Ordonanța de urgență care dă liber la cumpărarea primarilor de către partidul dominant a trecut! Printr-o suspendare temporară a legii migrației politice, primarii locali au un răgaz de 45 zile să se mute la care dă mai mult, indiferent de votul cetățenilor. E un fel de baba oarba cu viitorul nostru, un joc al corupției care confirmă lozinca pe care am strigat-o și toamna trecută, și în iarna lui 2012: „Toate partidele, aceeași mizerie!” E modul Guvernului Ponta de a sărbători un an de la 27 august 2013, când a trimis Parlamentului Legea Specială pentru Distrugerea Roșiei Montane. Să închidem puțin ochii și să ne întoarcem cu spatele cât timp primarii se decid în ce partid vor de fapt să fie? Să legitimăm dreptul politicianului la pupincurism și ignorarea cetățenilor? Să vă dăm și portofelul vreo 45 de zile sau îl luați singuri? Protestăm DUMINICĂ de la ora 16 în Piața Universității împotriva traseismului politic și a regresului democratic al României”, este mesajul prin care sunt chemații oamenii la protest.

Mișcarea Uniți Salvăm s-a făcut cunoscută în toamna anului trecut, când s-au iscat protestele față de exploatarea de la Roșia Montană. Timp de câteva luni, în fiecare duminică au avut loc proteste și marșuri cu obiectivul de a opri exploatarea cu cianuri din Munții Apuseni.

Victor Ponta: „Primarii și consilierii nu sunt sclavi pe moșia lui Blaga și Iohannis, pot să fie liberi”

Avem azi și ordonanța cu aleșii locali. Eu îmi asum. Cred că trebuie să deblocăm activitatea autorităților locale și mai trebuie să facem și un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toți aleșii locali din România, în 2012, au fost aleși USL cu Crin Antonescu și Victor Ponta lângă ei și azi s-au trezit cu PDL-iși cu Blaga și cu Iohannis”, a declarat Victor Ponta în ședința de Guvern.

Traian Băsescu: Ordonanța de urgență care modifică BEC este neconstituțională. Avocatul Poporului sabotează democrația

Traian Băsescu a făcut, ieri, un apel prin care a îndemnat Guvernul la responsabilitate și, prin urmare, să nu emită ordonanţa de urgenţă referitoare la transferul primarilor. De asmenea, șeful statului a cerut Avocatului Poporului, pe care l-a acuzat de „sabotarea democraţiei”, să o atace la Curtea Constituțională dacă ordonanţa va fi aprobată.

Ambasada SUA: „Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales”

„Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate”, se arată într-un comunicat transmis de Ambasada SUA.

Protestul Alianței Creștin-Liberale 

Aproximativ 250 de persoane, între care liderii PNL şi PDL, în frunte cu Klaus Iohhanis şi Vasile Blaga, au participat astăzi la un miting organizat de ACL în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali.  Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că adoptarea OUG privind migraţia primarilor avantajează PSD la prezidenţiale, precizând că e o „bătaie de joc” faţă de votul dat la alegerile locale, unde s-a ales pe criterii politice şi nu de „frizură”.

Politologul Andrei Țăranu: „Se spune cât se poate de cinic: oferim bani doar celor care sunt în barca noastră”

Analiștii politici critică adoptarea ordonanței de urgență care legalizează traseismul politic la nivelul primarilor și al președinților de consilii județene. Andrei Țăranu a spus că acum se oferă pe față mai mulți bani celor care sunt „în barca noastră”. Ion Bogdan Lefter a precizat că cei în cauză fac calcule și despre o înfrângere a lui Victor Ponta la prezidențiale, apoi vor decide dacă vor schimba partidul.

VIDEO. Avocatul Poporului, prins pe picior greşit. Victor Ciorbea: Nu ştiam că OUG privind aleşii locali a fost adoptată

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat astăzi că aşteaptă să vadă textul ordonanţei privind traseismul politic al aleşilor locali. Ciorbea nu ştia că textul fusese adoptat în urmă cu mai bine de o oră înainte ca el să dea declaraţii jurnaliştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri