REACȚII în PSD după scrisoarea lui Ion Iliescu. Ioan Rus: „Nu cred în hipercentralizare și conducerea de la un pupitru unic. Diversitatea dă valoare unui partid”

Data publicării:
captura blog iliescu

Cum aș putea să nu fiu de acord cu ce spune Ion Iliescu? Sebastian Ghiță, din fericire, nu mai e membru PSD, e un mare câștig pentru partid plecarea sa din rândurile noastre”, a spus Cătălin Ivan la Jurnalul de seară.

El a arătat că Ion Iliescu are în continuare o poziție importantă în PSD.

A fost o prezență vie în toate momentele importante ale partidului, a fost un factor de echilibru. E o scrisoare adresată tuturor membrilor de partid. Fiecare o va citi și va trage concluzii. Fiecare o interpretează și și-o însușește cum crede de cuviință”, mai spune europarlamentarul.

El a arătat că mesajul lui Ion Iliescu este „foarte important, într-un moment foarte greu pentru partid.

Sunt de acord că partidul nu funcționează cum trebuie și că reglaje fine trebuie făcute”, a conchis el.

Ioan Rus a admis că nu a citit scrisoarea lui Ion Iliescu și nu crede că era nevoie de reacții dure la adresa partidului.

Cred că partidul, atâta timp cât a luat 5 milioane de voturi li mai multe la europarlamentare, rezultatele nu justifică astfel de poziții. Realitatea e cea pe care o vedem, PSD e la guvernare, a înregistrat un eșec că nu are președ, dar atunci ce o să zică cel ce a luat 5%?”, a spus Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor s-a declarat însă de acord cu Ion Iliescu că un partid trebuie condus ca pe o corporație, așa cum spunea parlamentarul Sebastian Ghiță.

Domnul Ghiță e un tânăr pesedist, extrem de inteligent, dar care e pus pe repede înainte permanent și atunci dorințele lui nu pot fi îndeplinite de îndată, tocmai pentru că partidul nu e o corporație, în care CEO-ul decide ceva. Aici trebuie parcurse niste etape, pe care statutul le prevede, pe care nevoia deciziei colective le impune”, a spus Ioan Rus.

Acesta nu este însă de acord cu toate opiniile președintelui de onoare al PSD.

În legătură cu afirmația lui Ion Iliescu, potrivit căreia „conducerea PSD este prea stufoasă, și din cauza asta ineficientă. Multiplicarea centrelor de decizie duce la diluarea răspunderii și, în final, la nicio răspundere. Am devenit un partid-spectacol, iar organismele sale colegiale de conducere, forme fără fond”, Ioan Rus a spus că „este un punct de vedere și are valoarea lui”, dar că în general, „părerile personale tind spre zero ca valoare”.

Eu cred că descentralizarea deciziei în partid potențează energiile locale, enrergiile tuturor, nu hipercentralizarea și conducerea de la un pupitru unic. Diversitatea dă valoare unui partid”, a spus el.

Ion Iliescu a postat astăzi pe blogul său personal o scrisoare deschisă către toți membrii PSD. „Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aș fi communist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, și un act de lașitate, lucruri pe care nu le pot înțelege și accepta. Cu explicația asta toți cei care trebuie să-și asume responsabilități pentru insucces sunt exonerați de orice raspundere. Fuga de răspundere nu este o soluție”, a scris Ion Iliescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri