În perioada 2007-2014, primăriile de sector au cheltuit aproape 2,7 miliarde lei doar pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi. Plantele și arborii au fost luate de la intermediari și au costat și de 20 de ori mai mult decât la producători, după care s-au uscat în scurt timp. Sume uriașe au fost cheltuite și pentru amenajarea unor locuri de joacă.

 

Dezmățul în cheltuirea banului public a fost constatat de Curtea de Conturi, potrivit Hotnews. În raportul de audit se arată că o parte din societățile care au contracte de amenajare și întreținere a spațiilor verzi nu și produc plantele și arbuștii necesari, drept pentru care le importă sau cumpără de la alte societăți, ajungîndu-se la prețuri exorbitante. Exemplu: o primărie de sector a cumpărat crizanteme cu 310 lei/bucată, deși furnizorul le luase cu doar 12 lei/bucata. La sectorul 5, o magnolie din parcul Romniceanu a costat 405 lei, iar în parcul Pecineaga, 35 lei.

În sectorul 3, s-au cheltuit 4,5 milioane lei pentru arbori care s-au uscat sau au fost furați, paguba neputând fi recuperată deoarece contractele nu prevedeau vreo garanție de la furnizor. Situații similare au fost constatate de inspectorii Curții de Conturi și la sectoarele 1,2, 4 și 6. Tot la sectorul 3, auditul a relevat faptul că primăria a plătit aproape 2.500 lei pentru un tei, deși cu doi ani înainte dăduse doar 20-30 lei.

Alte cumpărături la prețuri exorbitante: bănci de 20.000 lei, coșuri de gunoi din lemn exotic și metal de 37.000 lei, „complex ornamental compus din ghiveci și bancă betonată” de 2,8 milioane lei sau jucării pe arc de 11.500 lei.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!