Rugăciune pentru pace în Parlament. Geoană: Cea mai rea formă de corupţie nu e cea financiară, ci corupţia sufletului

Data publicării:
mircea geoana 2mediafax-1

Pătrunşi de sentimente religioase, senatorii şi deputaţii au făcut apel la o lume mai bună, în care poporul este servit cu bună-credinţă.

Suntem uneori tentaţi de corupţie pentru că cea mai rea formă de corupţie nu e cea financiară, aşa rea cum este, ci corupţia sufletului, a inimii, corupţia pe care puterea ne-o aduce, corupţia de a crede că avem dreptate doar pentru că ocupăm locurile de sus”, a spus Mircea Geoană.

Un alt senator a citit un verset din Scriptură.

Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Isus Hristos. Ce aţi învăţat, ce aţi primit şi auzit de la mine şi ce aţi văzut în mine, faceţi! Şi Dumnezeul păcii va fi cu voi”, a cuvântat Cristian Dumitrescu.

Un sfat a venit de la unul dintre principalii oaspeţi: soţia senatorului american Bill Nelson, aflată în serviciul public de 39 de ani.

„Iubiţi ca şi cum niciodată nu aţi suferit şi dacă cineva simte din partea voastră altceva decât dragoste necondiţionată, aţi eşuat”, a spus Grace Nelson.

Între rugăciuni şi cântece, oaspeţii şi-au băut şi cafea. Unii erau pentru prima dată în Parlament aşa că au făcut poze, apoi un tur al Palatului.

A fost construit ca un templu al dictaturii, în perioada comunistă, pentru a celebra puterea comunismului. Această casă este una a democraţiei, este palatul sau, dacă vreţi, casa Parlamentului român. Acum 20 de ani, nimeni nu s-ar fi gândit că aici, în această casă, vom lua parte la aşa un moment de mândrie, să fim împreună pentru a ne ruga lui Dumnezeu”, a mai spus Cristian Dumitrescu.

La Washington, micul dejun cu rugăciune este o tradiţie. Se ţine anual, de 62 de ani încoace. După acel model, în fiecare an, câte o ţară din regiunea Balcanilor găzduieşte un eveniment similar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri