Dezbateri tensionate pe marginea bugetului. Parlamentul va avea bani pentru salarii până în vară

Data publicării:
plen senat agerpres

 

Senatorii au obţinut un vot pozitiv pentru mărirea cu 45 la sută a bugetului de salarii pentru anul viitor. Asta înseamnă că Senatul va primi cu 36 de milioane de lei în plus pentru cheltuielile de personal. Nimeni nu a indicat însă sursa din care vor fi alocaţi aceşti bani. Aprobarea a venit după o dispută aprinsă în comisie.

Această majorare de proporţii se adaugă banilor pe care oricum Senatul i-a primit în plus faţă de anul trecut, respectiv 13 milioane de lei pentru cheltuielile de personal.

Deputaţii le-au spus colegilor lor senatori să fie rezonabili şi că nu sunt de acord cu atitudinea colegilor lor.

Amendamentul a fost deja aprobat, dar vor avea loc noi discuţii până mâine pentru ca amendamentul să nu ajungă şi în Plen.

Ar fi una dintre cele mai mari cheltuieli aprobate de Parlament fără să existe în prealabil o discuţie în Guvern.

Ministerul Finanţelor nu a fost de acord cu această majorare şi le-a cerut senatorilor să indice sursa de venit, respectiv de unde vor lua aceşti bani, dacă vor să facă un transfer de la alt capitol.

Propunerea de creştere a bugetului a fost făcută de Secretariatul General al Senatului, nu de la un senator anume, dar a fost susţinut de toţi senatorii, indiferent de partidul din care fac parte.

 După această discuţie, s-a dovedit că şi la Camera Deputaţilor este nevoie de o suplimentare a bugetului cu 35% pentru cheltuieli de personal, reprezentând salarii, precum şi pentru bunuri şi servicii.

Discuţiile au fost amânate pentru mâine. Până atunci angajaţii Camerei Deputaţilor şi cei ai Senatului vor discuta cu cei ai Finanţelor pentru a le argumenta de ce au nevoie de bani în plus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri