Senatorii au respins înființarea agenției de recuperare a prejudiciilor

Data publicării:
CHIUL SENAT inquamphotos.com


Actualizare 13:00. Premierul a acuzat Opoziția în cazul votului privind înființarea agenției.

Eu știu că și liberalii au votat contra. Din gură una spun și alta fac. Vom susține proiectul la Camera Deputaților și sigur că liderii politici își vor mobiliza colegii mai bine”, a spus premierul Victor Ponta.


Actualizare 11:20: Senatorii au respins înființarea agenției pentru recuperarea prejudiciilor. Senatul a fost prima cameră sesizată și urmează dezbaterile și votul din Camera Deputaților, unde lucrurile se pot schimba fiind cameră decizională.

Deocamdată nimeni nu a explicat de ce a fost respins proiectul Guvernului.

Proiectul a întrunit 66 de voturi pentru, 36 împotrivă și 6 abțineri. Pentru a fi aprobat, erau necesare 84 de voturi pentru, întrucât proiectul de lege avea caracter organic.


Parlamentarii au amânat de câteva ori, până acum, adoptarea legii şi au solicitat lămuriri de la ministrul Justiţiei cu privire la proiect.

Recent, şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat la Digi24 că, dacă Ministerul Finanțelor nu se descurcă în privința executării silite, poate să predea atribuția instituțiilor din sistemul judiciar, arătând că statul „stă pe o grămadă de hotărâri judecătorești”, în care există sechestre, dar nu le execută. Ea a precizat că doar din dosarele DNA averile ce trebuie confiscate se ridică la 310 milioane de euro. ANAF a răspuns că suma este mult mai mică. 

L. C. Kovesi, nemulțumită de ANAF: Dacă Ministerul de Finanțe nu se descurcă cu executarea silită, să predea această atribuție!

Robert Cazanciuc: Sper ca agenția pentru recuperarea prejudiciilor să fie operațională până la sfârșitul acestui an

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri