Social-democraţii recomandă premierului să renunţe la modificarea legii electorale. Mesajul e transmis de liderul PSD, Liviu Dragnea, chiar înainte de consultările cu şeful Executivului. PSD, UNPR, ALDE şi UDMR nu susţin organizarea alegerilor locale în două tururi, spune social-democratul. Asta înseamnă că PSD şi-a păstrat majoritatea în Parlament şi poate respinge orice încercare a Executivului sau a liberalilor de a modifica legislaţia. UNPR a anunţat însă că formaţiunea va lua o decizie abia sâmbătă, la Comitetul Executiv Naţional.

Embed:

 „PSD, UNPR, ALDE şi UDMR au anunţat că nu sunt de acord cu legea alegerilor locale. În aceste condiţii nu ştiu dacă domnul prim-ministru se mai poarte gândi că mai are rost să iniţieze un proiect de lege sau o ordonanţă în condiţiile în care o largă majoritate nu susţine această idee”, declară Liviu Dragnea.

 „Pentru noi scrutinul în două tururi ar fi avantajos pentru că ne-ar creşte şansele de rezultate mai bune. Nu e util politic și pentru sănătatea democraţiei să gândim din perspectivă strict de partid”, afirmă Calin Popescu Tariceanu.

 

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!