Guvernul caută soluții pentru teatrele închise

Data publicării:
teatrul nottara

De lunea trecută, când a intrat în vigoare legea care interzice activități publice în clădirile cu risc seismic ridicat, mai multe cluburi, baruri, cinematografe și teatre au fost nevoite să își întrerupă activitatea pe termen nedeterminat, până când clădirile ar fi renovate.

Premierul Dacian Cioloș a spus că va căuta soluții pentru ca teatrele să își poată desfășura activitatea.

Teatrul Nottara și Teatrul Foarte Mic nu mai pot da reprezentații în spațiile care le găzduiau până acum. Administrația Prezidențială și-a oferit deja sprijinul pentru Teatrul Nottara, punându-i la dispoziție o sală. Aceasta poate fi, însă, folosită doar o dată pe lună.

În această după amiază, premierul și primarul interimar al Capitalei se întâlnesc pentru a încerca să găsească o soluție.

Pe de altă parte, cei doi vor vorbi și despre RADET, instituție cu mari probleme financiare. Are datorii de 3,5 miliarde de lei. Consiliul local a subvenționat 500 de milioane de lei, însă banii sunt insuficienți. RADET vrea ștergerea datoriei de către stat, ajutor financiar din partea Guvernului, dar premierul nu vrea să ia în calcul această variantă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri