SONDAJ: Klaus Iohannis, cea mai mare cotă de încredere. L-a depășit pe Mugur Isărescu

Data publicării:
iohannis piata captura-1

Klaus Iohannis îl depăşeşte la acest capitol pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, omul care, până acum, părea invincibil în clasament. Iată detaliile, dar şi alte răsturnări de situaţie, aşa cum reies dintr-un sondaj INSCOP, comandat de Adevărul.

Preşedintele ales ajunge la o cotă de încredere de 60%. Potrivit sondajului INSCOP, el are aproape 15 procente avans faţă de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Premierul Victor Ponta e pe locul trei, cu o cotă de încredere de 26,1 la sută.

23 de procente dintre cei chestionaţi au încredere în Sorin Oprescu. Primarul Capitalei este urmat îndeaproape de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care spun că au încredere 22,5% dintre români. Unul din 5 români spune că încă mai are încredere în Traian Băsescu. O cotă de încredere mare are şi George Maior - şeful Serviciului Român de Informaţii. Acelaşi sondaj INSCOP mai arată că preşedintele ales a crescut în decurs de un an 26%. 

Situat pe locul al doilea, dar la mare distanţă, Mugur Isărescu a crescut la capitolul încredere cu aproape un procent. Victor Ponta a scăzut în ultimele 12 luni mai bine de 11 procente. O scădere semnificativă se observă şi la fostul lider liberal Crin Antonescu.

El a rămas cu jumătate din încrederea de care se bucura la începutul lui 2014. O dată cu Klaus Iohannis , o creştere semnificativă se remarcă şi la partidele politice care l-au susţinut. Noul PNL, format din liberali şi foştii democrat liberali, ar fi votaţi de 41,7% din voturi dacă duminica viitoare ar fi alegeri. Pe locul al doilea se situează alianţa PSD- UNPR- PC, cu 38,8%. 

Partidul Mişcarea Populară ar aduna 5,6% din voturi. UDMR ar trece pragul electoral la limită, cu 5,1. În sondaj, PLR, PPDD, PRM şi PNTCD se află sub pragul electoral de 5%.Sondajul a fost realizat între 27 noiembrie şi 2 decembrie pe bază de chestionar pe un eşantion de 1076 de persoane. Marja de eroare este de 3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri