Gabriel Oprea: Am considerat cu premierul că este corect ca întregul guvern să-și depună mandatul

Data publicării:
gabriel oprea AGERPRES-1
Foto: Agerpres

Actualizare 14:20. Gabriel Oprea a declarat, la Palatul Parlamentului, că nu va face parte din niciun Guvern, dar a precizat că UNPR va intra la negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală.

„Eu, personal, nu voi mai face parte din niciun Guvern și este normal să fie așa, sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipă guvernamentală. UNPR-ul nu-și schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit și care se ține de cuvânt. Partidul va intra în negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală”, a explicat Oprea.  


Actualizare 13.00. Declarațiile lui Gabriel Oprea:

„UNPR și eu ne-am ținut cuvântul, am sprijinit guvernul din care am făcut parte. Eu sunt militar, așa cum am ținut cuvântul față de domnul Klaus Iohannis, așa si de acum încolo. Am avut o discuție aseară cu domnul Victor Ponta și am decis că trebuie să ascultăm glasul străzii și că cea mai bună soluție e ca premierul să-și depună mandatul. Era normal să facă așa”, a spus Gabriel Oprea.

„În legătură cu următoarea întrebare despre coloane oficiale, e normal ca Parchetul să preia ancheta și sunt documente la Parchet ca toți miniștrii de interne din 2007 au antemergător”, a mai spus vicepremierul demisionar.

„Am considerat cu premierul că este corect ca întregul guvern să-și depună mandatul, l-am susținut la această decizie și cred că am procedat corect”, a reiterat el.


Potrivit surselor, Gabriel Oprea a spus că el, personal, nu mai vrea să facă parte din viitorul guvern, chiar dacă UNPR va fi cooptat.

De altfel, potrivit unor surse, PSD vrea să rămână la guvernare, însă fără să mai coopteze UNPR.

O altă informație care îl privește pe Gabriel Oprea a apărut tot astăzi. Dosarul morții motopolițistului Bogdan Gigină a fost preluat de Parchetul General întrucât există suspiciuni că ministrul de Interne Gabriel Oprea ar fi abuzat de coloana oficială în momentul accidentului.

Citește și:

Reacția UNPR la proteste și la demisia lui Victor Ponta

Surse: Gabriel Oprea ar putea fi urmărit penal pentru abuz în serviciu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri