Cazul Mircea Băsescu. Tăriceanu vrea ca SRI şi SPP să spună dacă președintele a fost informat despre activitățile ilegale ale clanului Bercea

Data publicării:
tariceanu-2

„Serviciul Român de Informații şi Serviciul de Protecție și Pază au atribuții legale și norme interne precise privind protecția informativă în cazul vizitelor efectuate de Președintele României, prin care să se asigure că Președintele României nu intră în contact cu persoane care au probleme cu legea sau care reprezintă un pericol pentru viața Președintelui. SRI și SPP sunt obligate să asigure protecția informativă a soțului sau soției Președintelui și a tuturor rudelor sale de gradul 1 și au obligația să informeze organele abilitate ale statului în cazul în care constată activități cu caracter ilegal”, arată președintele Senatului într-un comunicat.

„În calitate de Președinte al Senatului României, voi face demersurile procedurale regulamentare necesare pentru ca rapoartele SRI și SPP privind protecția informativă a Președintelui României în cazul vizitelor la clanul "Bercea" să fie puse la dispoziția Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii S.R.I., în vederea întocmirii unui Raport, din care să rezulte dacă Președintele României a fost sau nu informat despre activitățile ilegale ale gazdelor sale și în ce au constat aceste informări”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Traian Băsescu a apărut alături de familia Bercea în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009, când s-a întâlnit cu membri ai comunității rome.

Comunicatul președintelui Senatului apare în contextul scandalului în care este implicat fratele președintelui, Mircea Băsescu, și familia interlopului Sandu Anghel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri