Tăriceanu, marele perdant în cursa pentru primării. A fost eliminat de UNPR din alianța cu PSD

Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook-2

În urma discuțiile dintre liderii PSD și UNPR s-a stabilit ca la Primăria Capitalei să fie susținută senatoarea PSD Gabriela Firea. Pentru sectorul 1, candidat este deputatul Dan Tudorache, iar pentru sectoarele 2 și 3, actualii primari Neculai Onțanu de la UNPR și Robert Negoiță, PSD. La sectoarele 4, 5 și 6 apar candidații din partea PSD - Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu.

Chiar și la nivel de Consiliu General nu este agreată o alianță cu ALDE, cel puțin pentru moment. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii vor să formeze majoritatea alături de UNPR şi ALDE, dar „o candidatură pe liste separate oferă cele mai bune şanse pentru toate cele trei formaţiuni”.

În ciuda faptului că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au semnat un acord de colaborare pentru alegerile locale, pentru București acesta nu a avut deocamdată finalitate. Râmîn deschise eventuale oportunități în teritoriu, dar până acum nu este stabilit nimic concret nici la acel nivel.

Președintele PSD a declarat că a existat o analiză reciprocă a PSD și ALDE în privința candidaților. „Cu ALDE au existat analize pe care le-am făcut și noi, și dumnealor și din aceste analize a reieșit că și pentru PSD, și pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puțin diferite și interesul și al nostru, și al colegilor de la ALDE este ca fiecare partid să obțină maximum din potențialul pe care îl avem”, a precizat liderul social-democraților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri