Traian Băsescu: „Categoric nu am încălcat Constituţia”. Victor Ponta: „Vom depune astăzi sesizare la CCR”

Data publicării:
base ponta colaj

Actualizare 15.00. Sesizarea Guvernului a ajuns la Curtea Constituțională.

___________________

Categoric nu am încălcat Constituţia. Aş vre șă ştiu la ce se referă Victor Viorel Ponta. El plagiază tentativele de suspendare care au fost în 2007 şi 2012 pe acelaşi tip de motivaţie. În avizul numărul 1 din 2007, CCR stabileşte clar plaja pe care Preşedintele se poate mişca în spectrul politic. Are dreptul la opţiuni politice, la dezbateri politice, să fie susţinut de un partid şi să rămână apropiat unui partid”, a spus Traian Băsescu într-un interviu.

În schimb, el l-a acuzat pe premier că „a furat startul campaniei făcând lucruri extrem de toxice, rele pentru România, apărarea baronilor şi parteneriatul cu Voiculescu”.

Obiectivul meu este să creez acea contrapondere necesară unui prim-ministru care are tentaţia să fie un dictator fără rezerve. A preluat Poliţia în subordine proprie, a preluat multe alte lucruri şi acum şi-ar băga mânuţele în CSAT. Nimeni nu pare capabil să creeze opoziţie, aşa că nu putem lăsa acest derapaj democratic în care PSD acaparează tot”, a mai spus președintele.

În ceea ce privește fotografiile în care purta un tricou cu însemnele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu a spus: „În vacanţă omul se îmbracă cum vrea. Nu te îmbraci cum vrei în vacanţă?”

Pe de altă parte, șeful statului a spus că nu a contribuit financiar la campania PMP.

„Dar abia aştept să iau salariul. Le voi dona un salariu de preşedinte, bănuiesc că nu e puţin”, a spus el.

Premierul Victor Ponta a spus astăzi, la începutul ședinței de Guvern, că va înainta CCR o „sesizare privind conflictul între Guvern, ca organizator al alegerilor și responsabil de procesul electoral, și președintele României, privind implicarea acestuia în campania electorală”.

Victor Ponta a spus că există în România mai multe categorii de persoane care au drept de vot, dar nu pot face campanie electorală, de la președinte la judecătorii Curții Constituționale sau ambasadori.

„Nu cred că judecătorii Curții Constituționale pot să vină la serviciu cu tricouri cu un partid sau cu altul”, a spus Victor Ponta, cu referire la declarațiile președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

„Prefecți sau subprefecți – i-aș elibera din funcție dacă ar face campanie electorală. Militari, la fel”, a mai spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri