Traian Băsescu: Este clar că următoarea țintă a puterii politice poate fi puterea judecătorească

Data publicării:
traian basescu 5 cotroceni 8 oct

Echilibrul între puterile statului „a început să se realizeze, trebuie menținut și nu trebuie afectat prin modificări de legi”, a spus șeful statului.

Și aici este clar că ținta viitoare poate fi puterea judecătorească, în așa fel încât ea să poată fi trecută sub control politic, așa cum își dorea premierul acum câteva luni, în declarații, vorbind despre punerea sub control politic a DNA”, a adăugat președintele Traian Băsescu.

Sau cum visa domnul Voiculescu: nu avem toată puterea până când nu acaparăm și puterea judecătorească. Citez din memorie, acesta era sensul. Deci acest echilibru între puterile statului nu trebuie alterat”, a declarat președintele.

Traian Băsescu a vorbit și despre „tentația continuă de încălca regulile statului de drept” a politicienilor aflați la putere.

Eu, și cei de la PDL îmi sunt martori, le-am spus conducătorilor actuali ai acestui partid sau unora dintre conducătorii actuali să fie foarte atenți că statul de drept și democrația nu sunt ireversibile în România. Iar ceea ce avem astăzi la putere demonstrează tentația continuă de a încălca regulile statului de drept și, implicit, democrația”, a apreciat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri