Traian Băsescu, ameninţat cu a treia suspendare

Data publicării:
BASESCU UDREA pmp 1

" (...) Cred că forțele politice care țin la respectarea Constituției trebuie să fie pregătite în orice moment pentru inițierea suspendării de către Parlament a Președintelui României. (...) Inițierea suspendării președintelui României, fie și în preajma alegerilor, va arăta o atitudine sănătoasă şi corectă faţă de statul de drept. În acest sens, eu lansez un avertisment foarte serios domnului președinte. Declanșarea sau nu a suspendării președintelui României va depinde de măsura în care Traian Băsescu va respecta sau nu Constituția până la încheierea procesului electoral și a mandatului său", este avertismentul transmis de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Sunt de acord cu tot ceea ce a spus domnul Tăriceanu. Dacă sa va încălca Constituţia, putem foarte bine să, ba chiar cred că avem obligaţia să aplicăm prevederile constituţionale. După cum ştiţi, Curtea Constituţională i-a dat voie să facă campanie electorală”, a spus premierul Victor Ponta.

Timpul ne lipseşte, timpul! Nu are rost să iniţiem o procedură de suspendare, acum, din două motive: în primul rând pentru că actuala legislaţie nu e credibil că putem aduce lumea într-un număr atât de mare la vot şi doi - în două luni de zile regimul Băsescu se închide”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea se referă la faptul că, până în 15 decembrie, cvorORADEA Lasitate in trafic Un tanar a abandonat o femeie pe care umul de prezenţă necesar validării unui referendum de demitere a preşedintelui din funcţie este de 50% din numărul alegătorilor. Ulterior acestei date, acest prag scade la 30%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri