Traian Băsescu, amintiri despre Coldea și Kovesi

Data publicării:
basescu la adevarul live

În interviul de apărare a mandatelor, Traian Băsescu îşi aminteşte că pe Florian Coldea l-a remarcat în timpul crizei jurnaliştilor răpiţi în Irak.

„El a fost în misiunea din Irak când s-a produs recuperarea ziariștilor alături de echipa de la SIE. (Reporter: Ce pregătire specială avea domul Coldea care îl califica pentru operaţiunea aceea?)

Era adjunctul brigăzii antitero”, a explicat Traian Băsescu la Adevărul Live.

Mai apoi, Florian Coldea a ajuns general şi adjunct al şefului SRI.

Traian Băsescu a depănat amintiri şi despre Laura Codruţa Kovesi. Spune acum care au fost, atunci, argumentele pentru promovarea actualei şefe a DNA:

„Codruța Kovesi a avut toate datele. Unu: Era femeie şi eu eram pornit pe promovarea femeilor. Doi: Avea 33 de ani. Trei: Fusese sportivă. (...) Îmi arăta că e un om tare, un om antrenat să lupte. (...) Am spus: e tânără, nu are legătură cu "elefanţii" din Parchetul General şi am spus că asta e soluţia. I-am propus-o doamnei Macovei”.

Fostul preşedinte al României crede că Laura Codruţa Kovesi merită încă un mandat în fruntea DNA, chiar dacă are să îi facă şi ceva reproşuri.

Ce nu îmi place mie este recurgerea la arestari una-două . Când avem atâtea exemple de demnitari anchetați și condamnați în libertate. Partea asta spectaculară ar putea să lipsească din acţiunile procurorilor”, a spus fostul președinte.

În urmă cu o lună, Traian Băsescu era ceva mai furios pe oamenii despre care îşi aminteşte acum cum i-a promovat şi de ce:

(Realizator: De ce nu îi sunați pe Kovesi, pe președinta ICCJ?) „Pot să vă spun că din silă nu îi sun să vorbesc cu ei? Pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvășit de a face justiție. Ce să fac?”, spunea Traian Băsescu la B1 TV.

Luni, președintele a fost mai conciliant. „Nu îmi pare rău de nici un om pe care l-am promovat. Poate să îmi pară rău legat de comportamentul lor ulterior, dacă este cazul. Nu îmi pare rău nici de Coldea, nici de Kovesi, nici de Stanciu”, a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri