Traseism legiferat. Opoziția amenință cu reclamații la Bruxelles

Data publicării:
vasile blaga

Intenţia Guvernului de a da liber migraţiei politice nu este agreată nici măcar de partenerii de guvernare ai lui Victor Ponta.

Eu personal am o reticență față de o astfel de soluție, dar aștept o discuție cu vicepremierul Dragnea, am spus de foarte multe ori, este o boală cronică a politicii posibilitatea de a migra din dreapta în stânga și invers”, a declarat Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Opoziţia este mult mai aspră în declarații.

Vor să facă această ticaloșie politică, undeva joi sau vineri (...) Îi avertizez să nu o facă, dar nu vom ezita să facem toate demersurile legale inclusiv plângeri penale. Este o greșeală fundamentală, nu poți de dragul unui primar, a doi, cinci primari, să subminezi administrația publică din România, nu poți să dai drumul, în 2014, traseismului politic pe care tu l-ai blocat din 2006 până azi”, a spus Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL.

PNL şi PDL îl acuză pe Victor Ponta că prin această măsură viezează obţinerea de voturi în plus la prezidenţialele din noiembrie.

Este un gest de disperare al domnului Ponta, dându-și seama că nu stă așa cum ar dori în pre-campanie, crede că astfel, cumpărând oameni, voturi, va ajunge președintele României”, a declarat Vasile Blaga, președintele PDL.

O să anunțăm ambasadele asupra acestui demers, deja am făcut toate diligențele către forurile de la Bruxelles, către conducerea Parlamentului European, aceste lucuri nu sunt normale într-un stat de drept”, a mai declarat Vasile Blaga.

Subiectul a ajuns şi pe masa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Candidatul independent la prezidenţiale, Cristian Diaconescu, i-a trimis o scrisoare în care îl reclamă pe Victor Ponta.

Este o problemă care ar putea să altereze rezultatul viitoarelor alegeri prezidenţiale. (...) Este o lovitură grea dată democraţiei româneşti şi (...) se aşteaptă ca partidele mari, iar dintre ele mai ales partidele de guvernământ, să obţină avantaje de pe urma acestei migrări politice în viitoarele alegeri prezidenţiale", afirmă Cristian Diaconescu.

Conform legislaţiei în vigoare, aleşii locali care îşi schimbă partidul din partea căruia au candidat îşi pierd mandatele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri