Un singur parlamentar liberal l-a urmat pe C. P. Tăriceanu în noul partid

Data publicării:
captura tariceanu la digi24-2

Călin Popescu Tăriceanu este susţinut în demersul lui de premierul Victor Ponta. Prim-ministrul ia în calcul să ofere posturi în Guvernul Ponta 3 liberalilor care se vor alătura noului partid.

Primul liberal care l-a urmat este deputatul de Buzau Titi Holban. Şi-a anunţat demisia din PNL pentru a trece la Partidul Reformator Liberal şi a spus şi de ce face pasul.

„Nu văd oportună ieșirea de la guvernare și modul în care a procedat domnul Antonescu. După părerea mea, mulți îl vor urma pe domnul Tăriceanu”, a explicat parlamentarul.

Al doilea membru al noului partid este Sorin Ilieşiu, exclus din PNL acum două zile, după ce s-a opus ieşirii de la guvernare şi a cerut schimbarea liderului Crin Antonescu. Acesta din urmă nu este însă îngrijorat. Nu vede un adversar în noul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Sunt convins că nu există pericolul unei rupturi. Este o situaţie jenantă, jalnică iar acest zis partid nu va avea niciun rol”, a afirmat Crin Antonescu.

Este posibil ca fondatorul Partidului Naţional Liberal să nu găsească mulţi adepţi care să îl urmeze. În interiorul partidului există un curent de opinie care nu îi este tocmai favorabil.

„E un timp care trece, care îţi trece. Şi nu a înţeles şi nu înţelege că i-a trecut timpul”, este de părere Mircea Diaconu.

Domnul Tăriceanu face parte, începând de ieri, din rândul foştilor preşedinţi de partid care au dezamăgit, care au ales să acţioneze împotriva PNL”, a precizat vicepreşedintele PNL Dan Motreanu. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, ieri, înfinţarea Partidului Reformator Liberal din partea căruia vrea să candideze la preşedinţie. Printr-un comunicat de presă , fostul lider PNL spune că din momentul în care a anunţat că va lansa un nou partid a primit sute de mesaje de sprijin.

„Trebuie să-i aducem împreună pe toți cei care cred în valorile și principiile liberale. Contăm pe sprijinul celor care au convingerea că a venit timpul ca România să aibă pentru prima dată un președinte liberal”, spune Călin Popescu-Tăriceanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri