VIDEO. „Bădăranul” și „Mincinosul” - nou război între președinte și premier. Declarații în oglindă

Data publicării:
Traian Basescu Victor Ponta colaj-3

Traian Băsescu: „Reprezentanţii Guvernului nu au fost în măsură azi să-mi dea soluţiile de care avem nevoie sau explicaţiiile de care aveam nevoie”.

Discuții la Cotroceni:

Traian Băsescu: „Arătaţi-mi din ce se compune structura de venituri suplimentare”.

Ioana Petrescu: „În momentul în care vom elabora bugetul pe 2015, sursele vor fi foarte clare.

Traian Băsescu: Dați-mi argumente să o prommulg, altele decât lozinci. Altele decât simple declaraţii. Bănuiesc că aţi observat că Germania au intrat în declin şi asta ne va afecta...

Ioana Petrescu: Un motiv în plus ca să relaxăm fiscal şi să încurajăm firmele să angajeze...

Traian Băsescu: Nu angajează nimeni, doamnă...

Înainte ca aceste discuții să fie date publicității, Victor Ponta declarase: „Un ton destul destul de bădărănesc la adresa dnei ministru Petrescu, poate aflați de la președinte că studiile de la Harvard nu sunt nimic pe lângă studiile domniei sale”.

Premierul evoca, astfel, următorul moment din discuțiile de la Cotroceni:

Traian Băsescu: către Ioana Petrescu „Unde spuneaţi că aţi terminat? La Harvard, la Oxford? Roubini e economist de Harvard. Mă aşteptam la argumente de genul lui, nu.... (râde)”

Ulterior, într-o conferință de presă, Traian Băsescu a declarat despre discuțiile cu premierul și ministrul de Finanțe: „O echipă foarte nepregătită și pentru mine a fost clar că singura abordare pe care o are și premierul, și ministrul Finanțelor e politică”.

Discuțiile de la Cotroceni s-au încheiat, totuși, în nota ironic-optimistă a premierului Victor Ponta: „Domnule preşedinte, o să ne descurcăm noi şi după noiembrie. Ţara asta se descurcă... Nu e nimeni de neînlocuit. Nu vă faceţi griji. Mergem în direcţia bună!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri