VIDEO. Ce le-a spus Klaus Iohannis investitorilor americani

Data publicării:
iohannis cu aurescu si maior la ny - presidency

„Atragerea investiţiilor străine e una dintre priorităţile României. (...) Vrem să implementăm un ghid de bune practici pentru a preveni comiterea unor fapte de corupţie în societatea economică. (...) Parteneriatul strategic dintre România şi SUA nu e limitat la domeniile securităţii şi apărării. Vrem să subliniem importanţa dimensiunii economice în relaţia cu SUA”, le-a spus președintele, în engleză, investitorilor americani cu care s-a întâlnit la New York.

Potrivit Administrației Prezidențiale, la întrevederea cu președintele României au participat reprezentanți ai companiilor: MetLife, Johnson & Johnson, Chevron, ExxonMobil, Cargill, Timken Warburg Pincus ş.a. „Companiile care au participat la acest eveniment vor putea aduce în România mai multe investiții directe, care să contribuie la transferul de tehnologie și să creeze mai multe locuri de muncă”, precizează Administrația Prezidențială. 

(VIDEO. Discursul integral, în engleză, al președintelui României)

Întrevederea a fost organizată de American-Romanian Business Council, o organizație non-profit care promovează relațiile comerciale dintre Statele Unite ale Americii și România. 

Preşedintele Klaus Iohannis se află la New York, pentru a participa la summitul Adunării Generale a ONU. El s-a numărat printre şefii de stat şi de guvern care au asistat, vineri, la discursul Papei Francisc rostit în fața acestui forum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri