Traian Băsescu a fost audiat la Parchet

Data publicării:
basescu fb maini-1

Punctual şi bine dispus, Traian Băsescu a fost întâmpinat la Parchetul General de protestatari. Cam acelaşi grup de oameni care îl huiduiau şi în urmă cu o săptămână. Traian Băsescu le-a zâmbit contestatarilor, a ignorat armata de jurnalişti, apoi a urcat grăbit treptele Parchetului General. Acum, însă, vizita a durat două ore şi jumătate.

„A fost o declaraţie completă pentru clarificarea lucrurilor. Tot ce este necesar am povestit. Mie nu îmi este frică de lege”, a spus el, la ieșirea de la parchet.

Înconjurat de camere de filmat, reporteri și cabluri, Traian Băsescu a încercat să își croiască singur drum printre oameni. Mulţimea i-a dezorientat pe agenții SPP care au avut nevoie de timp să localizeze maşina cu care Traian Băsescu trebuia să plece. Dar fostul şef al statului nu a plecat până nu le-a zâmbit din nou celor care îl huiduiau.

Martor la explicaţiile date de Traian Băsescu a fost Lucian Bolcaş, avocatul senatorului Gabriela Firea. El exclude varianta unei împăcări, clienta lui nefiind interesată de scuze, ci de trecerea la următorul pas în anchetă.

„De regulă se solicită acte care au legătură cu cauza, se pot solicita martori, se poate solicita vizionarea secvențelor video”, a spus avocatul.

Surse judiciare spun că Traian Băsescu a explicat, în cele două ore şi jumătate petrecute la parchet, că afirmaţiile de la care a pornit acest scandal au fost unele cu caracter strict politic.


Actualizare 16.45. După aproape două ore și jumătate, fostul președinte Traian Băsescu a părăsit sediul Parchetului General. „Nu mi-e frică de lege!”, le-a spus Traian Băsescu jurnaliștilor la ieșire.


Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General la ora 14.23.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte a refuzat să dea declaraţii, întrucât avocaţii săi nu cunoşteau dosarul. Ieri, apărătorii săi şi cei ai parlamentarului PSD au avut ocazia să studieze documentele depuse.

Traian Băsescu a fost săptămâna trecută la Parchetul General, citat în calitate de suspect, în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj. Fostului președinte i s-a adus la cunoștință că este urmărit penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri