VIDEO. Victor Ponta explică "momentul MTO": "Engleza preşedintelui mă duce în eroare" 

Data publicării:
ponta derutat

Ieri, când Traian Băsescu a invocat termenul, Victor Ponta a părut ...derutat. Azi, premierul explică: accentul în engleză preşedintelui este o provocare! Nici vorbă ca el, Victor Ponta, să nu fi ştiut ce înseamnă.

Ştiam foarte bine care sunt obligaţiile asumate de România prin tratatul pe care domnul Băsescu l-a semnat - după părerea mea împotriva intereselor României - însă limba engleză a domniei sale mă duce în eroare. Poate nu ştiu eu engleză sau poate are domnia lui un accent special”, a comentat premierul.

În opinia jurnalistului Cristian Tudor Popescu, Victor Ponta este cel care pierde dintr-o asemenea „scenetă” plină de umor involuntar. Jurnalistul mai spune că Traian Băsescu i-a aplicat premierului metoda pe care i-a aplicat-o și lui Mircea Geoană în confruntarea electorală din 2009, punându-l în postura de a se da de gol că nu cunoaște termeni pe care președintele a dat impresia că îi stăpânește. „MTO, Ponta nu știe ce e ăla MTO. Nici eu nu știu, m-am uitat și eu după aceea și înseamnă... asigurarea unui obiectiv pe termen mediu al unui buget, ești obligat de UE să ai la buget un MTO”.

Un singur politician a mai realizat efectul acesta, spune Cristian Tudor Popescu: Stolojan, căruia atunci când i s-a cerut să spună prima strofă din „Deșteaptă-te, române”, a zis: Nu comentez!

„Așa si aici. Îl întreabă de MTO, Ponta se uită în sus, în jos, în stânga, la ministrul său de Finanțe, care putea să aibă prezența de spirit să intre în discuție atunci și să deconspire ce înseamnă MTO. Acolo a fost un moment absolut emblematic pentru Ponta”, a conchis jurnalistul Cristian Tudor Popescu într-o intervenție telefonică laDigi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri