Victor Ponta: Năstase este condamnat politic şi victimă a regimului Băsescu, situaţie ca a Iuliei Timoşenko

Data publicării:
ponta nastase

Victor Ponta a spus că sentinţa dispusă împotriva lui Adrian Năstase, care a fost principala ţintă a lui Traian Băsescu începând din 2005, reprezintă o nedreptate şi a amintit că pentru sesizările de ilegalităţi transmise de Guvern pentru acţiuni ale foştilor guvernanţi nu există niciun răspuns din partea Parchetului, scrie Mediafax.

Întrebat dacă concluzia este că în România justiţia nu nu ar fi independentă, Ponta a răspuns: „Nu, este o justiţie generalizantă şi greşită. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că – şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred că unul din obiectivele personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar”.

În acelaşi timp, Victor Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.

Astăzi, ICCJ i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri