Victor Ponta: „Dacă cumnatul meu a greșit, va plăti. Nu vă așteptați de la mine să joc o scenetă de doi bani”

Data publicării:
victor ponta microfon facebook

Nu am voie și nici nu o să comentez cauze aflate pe rol. Îmi pare rău, i-am cerut iertare mamei mele care - în 72 de ani nici măcar un vecin nu i-a zis ceva de rău - şi ieri a fost porcăită şi făcută în toate felurile la un post de televiziune doar pentru că e mama mea. În rest, după cum jurnaliştii oneşti ştiu, DNA nu a chemat-o să o audieze, nu are nicio calitate procesuală, decât calitatea de mama mea. Dacă cumnatul meu a făcut ceva ilegal, va plăti pentru asta”, a spus premierul.

Nu vă așteptați de la mine să joc o scenetă de doi bani pe care am văzut-o la alții - „între justiție și familie aleg justiția”... Să fim serioși. Justiția își face treaba. Eu nu pot și nici nu îmi doresc, nici nu mi-am propus, nici nu am cum să influențez într-un fel justiția. Dacă a greșit, va plăti ca orice om din țară”, a adăugat el.

Victor Ponta făcea aluzie la o declarație făcută anul trecut de fostul președinte Traian Băsescu, după ce fratele său a fost acuzat de trafic de influență.

Între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei”, spunea el în iunie 2014.

Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost reținut de procurorii DNA. Astăzi, alături de alţi doi oameni de afaceri, a ajuns în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri