Victor Ponta: Darius Vâlcov va continua să aibă un rol determinant în proiectul noului Cod Fiscal

Data publicării:
ponta valcov - 7225340-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

„Cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Vâlcov a avut și va continua să aiba un rol determinant!). Vreau să asigur pe toată lumea că acest proiect merge mai departe, cu orice preț și în orice conjunctură politică! Dezvoltarea economică a țării este direct legată de adoptarea și implementarea acestui nou Cod - posibilă datorită muncii oamenilor din această țară și rezultatelor guvernării din 2012-2015!”, a scris premierul Victor Ponta pe Facebook.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost audiat, vineri, la DNA. El a părăsit sediul Departamentului Naţional Anticorupţie la ora 21:12, iar ulterior DNA a anunțat că este pus sub acuzare pentru trafic de influență. Când era primar în Slatina, lua comision de 20% din contractele publice, susțin procurorii.

„Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, suspectul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.
Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul și prin intermediul unor persoane față de care se desfășoară acte de urmărire penală, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula proveniența și destinația reală a sumelor de bani”, se arată în comunicatul DNA.

Citiți și: Ministrul Finanțelor a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă. C. T. Popescu: „Ar trebui să-și dea demisia!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri