Premierul Victor Ponta, prezidenţiabil al PSD, a declarat, vineri, că partidele care îl susţin pentru Cotroceni îi asigură „o primă de pornire” de 40% din opţiunile electorale, urmând ca restul de 10% pentru a câştiga alegerile să fie efortul său, reiterând ideea unei campanii anti-Băsescu.

 

„PSD şi aliaţii noştri dau oricărui candidat şi mie, şi altcuiva care ar fi în locul meu, un start fundamental, 40% din voturi. Mai departe, restul de 10%, ca să avem 50 (la sută, n.r.) depind de mine şi de candidat. Dar faptul că am această primă de pornire este fundamental, categoric. Dar nu ajung niciodată voturile doar ale PSD, UNPR, PC”, a spus Victor Ponta, la Tulcea, potrivit Mediafax.

El a fost întrebat dacă va răspunde provocării lansată de Elena Udrea pentru o confruntare într-o dezbatere publică.

„Îi răspund de pe acum că între turul unu şi turul doi, cu mare plăcere, dacă doamna Udrea este în turul doi, ne vom întâlni”, a asigurat premierul.

Victor Ponta a menţionat că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor. Premierul îşi va lua „popcorn şi băutură răcoritoare” şi se va uita la dezbaterile între „doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, şi aşa mai departe”, informează sursa citată.

„E păcat să ratăm (…) Cu siguranţă în turul unu va fi o cafteală la care nu doresc să particip”, a mai spus Ponta.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!