Victor Ponta: Ne vom angaja răspunderea pentru un program de acţiuni. Nu va fi pace între Guvern şi preşedinte până în decembrie

Data publicării:
ponta cu mana intinsa gov ro-2

„Noul guvern, aşa cum am decis aseară, astăzi avem finalizat documentul, în baza art 114 din Constituţie, îşi va angaja răspunderea pentru un program. Nu program de guvernare. Aşa spune Constituţia, aşa facem. Este un program de acţiuni pentru care cerem sprijinul în perioada următoare. Cuprinde principalele acţiuni în perioada următoare, nu l-am inventat peste noapte, ci este inspirat aproape în totalitate din programul de guvernare din 2012. Sunt lucruri care s-au realizat şi nu are rost să le mai propunem încă o dată, sunt şi lucruri noi care trebuie asumate şi trebuie aprobate de Parlament.

Am văzut un val de optimism că e pace între guvern şi preşedinte, eu nu îmi fac asemenea iluzii, nu e deloc pace şi nici nu cred că va fi pace până în decembrie, până nu vom avea un preşedinte care să înţeleagă să fie preşedintre arbitru, nu un preşedinte jucător. Aseară a fost un armistiţiu impus de votul parlamentului de marţi şi de realitatea regională şi europeană. Uniunea Europeană şi partenerii trans - atlantici au nevoie de o Românie stabilă, democrată şi serioasă”, a declarat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri