Victor Ponta: Traian Băsescu, de la 1 ianuarie, cel mult poate să facă niște ani de închisoare

Data publicării:
victor ponta

Potrivit lui Victor Ponta, la acea dată, Traian Băsescu poate face cel mult „nişte ani de închisoare în niciun caz nu mai poate să facă reduceri de CAS sau să promulge legi pentru că nu va mai fi preşedintele României".

S-a exprimat greşit şi vreau să pun la punct acest lucru, a zis că vedem, poate facem de la 1 ianuarie. Domnul Băsescu, de la 1 ianuarie, cel mult poate să facă nişte ani închisoare, în niciun caz nu mai poate să facă reduceri de CAS sau să promulge legi, pentru că nu va mai fi preşedintele României”, a declarat Victor Ponta, joi seara, la Antena 3.

De altfel, premierul a declarat joi, pentru prima dată ferm, că va candida la Președinție în noiembrie. Marți, la Consiliul Naţional, va cere și sprijinul partidului, spune prim-ministrul care e - de câteva luni chiar - opțiunea clară a PSD pentru prezidențiale, dar s-a ferit până acum să declare aceasta ca pe o certitudine.

În ceea ce privește CAS, Guvernul se gândește la o altă măsură care să țină loc de reducerea CAS până când legea respinsă de președinte va fi aplicată, a sugerat, joi, vicepremierul Liviu Dragnea.

El nu a spus exact ce măsură ar avea Executivul în plan, dar a comentat, în schimb, gestul preşedintelui de a retrimite legea în Parlament: „Probabil că domnul preşedinte Băsescu s-a gândit că ar putea avea efecte electorale bune pentru noi și astfel a decis să o retrimită la Parlament. Dacă CAS a fost reîntors și nu o mai putem face, poate ne gândim la o altă măsură. Fiind o perioadă de creștere pentru România, intenţia noastră este ca de această creştere să beneficieze cât mai mulţi români”, a spus Liviu Dragnea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri