Victor Ponta, despre imunitatea parlamentarilor: PSD va vota de fiecare dată pentru solicitările Justiţiei

Data publicării:
victor ponta efigie-1

„Suntem de acord să modificăm textul constituţional care se referă la imunitate. Vorbim despre Constituţie pentru că, după cum ştiţi, nu există imunitate decât pentru arestare şi percheziţie, nu mai există niciun fel de altă imunitate. Dar suntem de acord să modificăm în cadrul Constituţiei aceste prevederi iar, în rest, aşa cum s-a întâmplat şi la ultimele cazuri aduse în faţa Parlamentului, PSD va vota de fiecare dată pentru îndeplinirea solicitărilor Justiţiei”, a spus Victor Ponta.

Mai mulţi parlamentari şi-au păstrat imunitatea, în urma votului din Parlamentul României, respingându-se astfel solicitările Parchetului privind începerea urmăririi penale sau arestarea preventivă a aleşilor, reamintește Mediafax. 

În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a respins solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre. Astfel, în cazul lui Victor Paul Dobre s-au înregistrat 47 de voturi "pentru" ridicarea imunităţii şi 183 de voturi "împotrivă".

Un alt parlamentar în cazul căruia Legislativul a respins arestarea solicitată de Justiţie este Ion Stan. Solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a lui Stan a fost respinsă prin vot, la 21 decembrie 2012, de plenul Camerei Deputaţilor, deşi Comisia juridică a Camerei Deputaţilor votase anterior pentru încuviinţarea arestării preventive a inculpatului.

În octombrie 2013, plenul Senatului a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian. La puţin timp după vot, Varujan Vosganian şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Economiei.

Camera Deputaţilor a respins, în luna februarie 2014, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.

În martie 2014, Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, cererea privind încuviinţarea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu. Au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale 248 de deputaţi, iar în favoarea cererii s-au înregistrat 108 voturi. De asemenea, trei voturi au fost anulate.

De asemenea, plenul Senatului a respins, în vara lui 2014, cu 104 voturi "împotrivă" şi 15 voturi "pentru", cererea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri