Victor Ponta: Mă ocup în continuare de relațiile cu Bruxelles și ‎Europa‬

Data actualizării: Data publicării:
ponta cu merkel - fb ponta

 FOTO: Facebook

„Voi face în continuare partea mea la guvernare şi îmi văd de activitatea de prim-ministru. Mă ocup de zona economică - salariul mediu pe ‎economie‬ a crescut, au crescut salariile pentru medici și profesori, inflația a scăzut, CE ne-a plătit 453 de milioane de euro pentru POSDRU, vrem să mărim pensiile în 2016”, subliniază Victor Ponta câteva dintre realizările în domeniu.

El enumeră și câteva dintre proiectele guvernului: „Avem în continuare legea salarizării în domeniul bugetar, avem de finalizat proiectul de buget pe 2016 în care trebuie să includem și prevederile noului Cod Fiscal, venim cu o lege a achizițiilor publice mult mai transparentă”.

 

Voi face în continuare partea mea la guvernare şi îmi văd de activitatea de prim-ministru. Mă ocup de zona economică -...

Posted by Victor Ponta on Friday, October 2, 2015

Precizările premierului vin în contextul în care surse politice susțin că imediat după instalarea în fruntea partidului a lui Liviu Dragnea, Victor Ponta ar urma să fie schimbat de la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, Victor Ponta vorbește și despre demersurile sale în materie de politică externă, ceea ce amintește de mai vechiul conflict președinte-premier privind reprezentarea la Consiliile Europene. Premierul susține că se ocupă „în continuare” de la relațiile cu Bruxelles-ul și Europa.

„Mă ocup în continuare de relațiile cu Bruxelles și Europa‬, de oportunitățile de colaborare cu China, de relațiile cu țările din Orientul Apropiat, de Republica ‪Moldova‬ - pentru care suntem singurii care facem ceva. De asemenea, voi merge în Parlament pentru a discuta despre situația refugiaților. Toate sunt teme foarte importante!”, scrie șeful executivului.

 

La mulți ani Germaniei și poporului german, cu ocazia aniversării Zilei Naționale – Ziua Unității Germane, o sărbătoare cu spirit european care marchează reunificarea din 1990!

Posted by Victor Ponta on Friday, October 2, 2015
Vizită în Iordania

Premierul efectuează în perioada 3-4 octombrie 2015 o vizită oficială în Regatul Hașemit al Iordaniei, la invitația omologului său din această țară. ÎIordania, un regat cu numai 6,5 milioane de locuitori, sunt 1,4 milioane de refugiaţi.

Citiți și:

Apelul reginei Rania a Iordaniei

Având în vedere impactul asupra Iordaniei a crizei refugiaților sirieni, România va acorda un ajutor umanitar de urgență acestei țări în cuantum de 1 milion de lei, anunță un comunicat al Guvernului.

În cadrul vizitei, premierul va fi primit de regele Abdullah al II-lea, va avea o întâlnire cu omologul său iordanian, întrevederi cu reprezentanții Camerei de Comerț a Iordaniei, precum și cu un grup de oameni de afaceri irakieni ale căror companii operează în Iordania și Irak.

Victor Ponta este însoțit în această vizită de miniștrii afacerilor externe, economiei, comerțului și turismului, agriculturii și dezvoltării rurale, sănătății, și de Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, responsabil pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri