Victor Ponta s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel, alături de liderii USD şi Mugur Isărescu

Data publicării:
Patriarhul Daniel -Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

 

Întrebat dacă s-a discutat de o suplimentare de fonduri pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, Ponta a răspuns negativ, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat că întâlnirea de la Patriarhie face parte dintr-o tradiţie în care Patriarhul invită oficialităţi, inclusiv pe guvernatorul băncii centrale, „la o masă după Paşte”.

Potrivit consilierului, guvernatorul Mugur Isărescu este invitat permanent la această reuniune, mai ales că BNR a fost cea care, când legea îi permitea, a finanţat refacerea clădirii Patriarhiei.

Vasilescu a adăugat că şi el a participat la o astfel de reuniune, în perioada fostului Patriarh Teoctist.

În urmă cu o lună, părintele Constatin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat că totalul costului aferent lucrărilor de finalizare a Catedralei Mântuirii Neamului până la stadiul roşu-gri, fără tencuială, dar cu geamuri şi uşi, este de aproximativ 80 de milioane de euro.

Referitor la graficul de execuţie a lucrărilor, Patriarhia a precizat că, în aprilie 2013, a fost finalizată construirea infrastructurii Catedralei Mântuirii Neamului, iar din toamna aceluiaşi an au început lucrările la suprastructura acesteia. Edificarea viitoarei catedrale patriarhale se estimează a fi terminată în anul 2016.

Acum un an, Ministerul Agriculturii și Patriarhia au semnat un protocol prin care preoții au primit sarcina să îi îndrume pe săteni în accesarea fondurilor europene. 

Scopul protocolului este acela de a creşte rata de absorbţie a fondurilor europene pentru dezvoltarea şi modernizarea satelor. Paradoxal, conţinutul este secret. La aproape un an de la intrarea în vigoare a acordului nu se cunosc obligaţiile pe care şi le-au asumat Ministerul Agriculturii şi Patriarhia şi nici ce beneficii au obţinut cele două instituţii, în urma colaborării, se arată într-o anchetă Din|interior.

Tot anul trecut, în decembrie, Patriarhia Română a trimis consiliilor județene și primăriilor scrisori prin care solicită de la fiecare consiliu o finanțare de 300.000 de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri