Victor Ponta, întrebat dacă s-a întâlnit cu Adrian Duicu la restaurant: „Habar nu am”

Data publicării:
ponea si duicu-1

Premierul Victor Ponta spune că nu îşi aminteşte întâlnirea preşedintele Consiului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, dar nu neagă că ea ar fi putut să aibă loc.

Întrebat dacă a stat la masă cu Adrian Duicu, premierul a răspuns, în direct la Digi24: „Habar nu am. Eu, dacă mă întrebați cu cine am fost la prânz ieri vă pot spune. Dacă mă întrebați cu cine am fost la prânz acum un an și jumătate? În general merg merg cu colegi de partid, cu miniștri, cu ziariști. E posibil”, a spus premierul.

„Numele meu, dacă veți lua transcriptul a jumătate dintre locuitorii acestei țări veți auzi numele meu. Unii mă înjură, alții mă laudă, alții spun că-s prietenii mei și nu i-am întâlnit niciodată, alții spun că-s cu mine la mare acum”, a adăugat el.

Şeful Guvernului mai spune că nu a fost citat nici măcar ca martor în acest dosar, ceea ce înseamnă că procurorii, în urma anchetei, au ajuns la concluzia că nu are nicio implicare.

Adrian Duicu și caracatița relațiilor

Adrian Duicu se folosea în scop personal de numele celor mai importanţi oameni în stat - premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea sau şeful Poliţiei Române Petre Tobă, se arată în rechizitoriul procurorilir anticorupţie. Aceștia arată cum Adrian Duicu îşi impunea apropiaţii în poziţii strategice, ca la nevoie să fie el însuşi ajutat.

Conform anchetatorilor, pe 8 iulie 2013, după şedinţa conducerii PSD, Adrian Duicu s-a întânit cu Victor Ponta la un resturant din Capitală. La finalul discuţiilor, l-a sunat pe Ionel Georgescu, un aproiat al său, şi l-a anunţat că i-a rezervat un post într-o instituţie publică.

Interceptări: Posturi negociate la restaurant

„Adrian Duicu: Vezi că problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Antifraudă.

Ionel Georgescu: Hai că vin la tine şi-mi spui.

Adrian Duicu: E rezolvată! Sunt cu premieru', aici, la masă.

Ionel Georgescu: Am înţeles. Vin în zonă după tine?

Adrian Duicu: Vino aici! De aici vii şi mă iei! Da.”

sursa: rechizitoriu DNA

Replica lui Adrian Duicu a fost: „Nu există aşa ceva. Nu sunt vinovat cu nimic”.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Adrian Duicu că a făcut trafic de infuenţă chiar din biroul premierului pe care în numea în interceptări „şefu' al mare” sau „omu'”. Imediat după apariţia primelor informaţii despre dosarul lui Adrian Duicu, Victor Ponta a decis să-şi amenajeze un birou la Ministerul Apărării Naţionale.

Şeful Poliţiei Romane, Petre Tobă, a fost chemat la Guvern pentru a discuta cu Adrian Duicu despre promovarea lui Constantin Ponea, şeful Poliţiei Judeţene Mehedinţi, într-o funcţie la Bucureşti, spun anchetatorii. În acelaşi dosar, procurorii susţin că Adrian Duicu i-a dat mită jurnaliștului Andrei Bădin pentru a opri o campanie de presă împotriva ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri