Refuză să confirme numele comisarului. Victor Ponta, iritat de declaraţiile "ticăloase" din România

Data publicării:
corina cretu - fb 1

Aflat în China, şeful Executivului spune că nu va face nicio declaraţie legată de persoana propusă, până când președintele Jean Claude Juncker nu va decide portofoliul care va fi acordat ţării noastre. Victor Ponta a catalogat, „extrem de iresponsabile, chiar ticăloase declarațiile din România prin care deja este atacat orice posibil comisar european”.

La sfârşitul săptămânii trecute, prim-ministrul a declarat că a luat decizia de a face o a doua nominalizare, pe lângă Dacian Cioloş, pentru ca şansele Bucureştiului de a obţine un portofoliu important să fie cât mai mari.

Victor Ponta nu a vrut însă să spună despre cine este vorba. Totuşi, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Comisiei Europene la sfârşitul lunii iulie, premierul a făcut două propuneri pentru postul de comisar european, respectiv Dacian Cioloş şi Corina Creţu. 

Premierul Victor Ponta l-a informat în data de 30 iulie pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre cele două propuneri ale Guvernului pentru comisar european, informarea conţinând inclusiv numele celor propuşi, respectiv Dacian Cioloş şi Corina Creţu.

În acest context, PNL a cerut, într-un comunicat de presă, demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe care îl acuză de „tăinuire de informaţii” pe care parlamentarii, conform legii, trebuie să le afle.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri