Fostul premier Victor Ponta susține că politicienii români au trădat politicienii proeuropeni de la Chișinău și că cei pro-ruși sunt susținuți public de Moscova. „Îi cunosc prea bine pe absolut toți cei implicați, am tot vorbit cu ei în ultimele zile în speranța găsirii unei soluții (...) A treia cale pur și simplu nu există”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Pe scurt despre Republica Moldova ! Am preferat sa nu comentez public situatia din ultima perioada din Moldova / ii...

Posted by Victor Ponta on Thursday, January 14, 2016

 

Citiți și Ion Păduraru, noul premier desemnat de președintele Nicolae Timofti

A fost o zi tensionată, ieri, la Chișinău, unde președintele și coaliția parlamentară majoritară au continuat înfruntarea începută cu o zi înainte, după ce șeful statului, Nicolae Timofti, a refuzat propunerea acesteia ca Vlad Plahotniuc, un controversat om de afaceri, să fie propus prim-ministru.

Mai mulți politicieni de peste Prut și-au îndemnat susținătorii să iasă la proteste. Între timp, coaliția parlamentară pare să se clatine, iar președintele a cerut o reconfirmare a ei, pentru ca, în cursul serii, să arunce „bomba”: l-a propus pe unul dintre cei mai apropiați consilieri ai săi, Ion Păduraru, pentru funcția de premier. Mingea este, acum, în terenul Parlamentului.

 

 

 

  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!