V. Ponta, oficial în cursa pentru Cotroceni. „Dacă voi fi ales președinte - și voi fi - nu veți vedea un conflict între mine și premier”

Data publicării:
ponta bec cu scris

„Sunt extrem de emoționat la gandul că, dacă românii vor decide așa în 16 noimbrie, voi fi acel președinte care nu avea încă 18 ani în 1989, dar care alături de toți cetățenii României va sărbători 100 de ani de la Marea Unire, 2018, și anul 2019 în care România va deține președinția Uniunii Europene”, a spus la Biroul Electoral Central.

În plus, Victor Ponta a mai spus că vrea să schimbe modelul de președinte.

„Sunt convins că împreună putem face pace în România”, a declarat el.

„Dacă voi fi ales președinte, oi respecta principiul fundamental în ceea ce privește șeful Guvernului, și anume sprijnul parlamentar și legitimitatea dată de Parlament Guvernului. Pot să vă asigur că daca voi fi ales preș -și voi fi - în următorii cinci ani nu veți vedea un conflict între mine, ca președinte, și premier”.

Victor Ponta a strâns peste două milioane de semnături, iar hârtiile aduse la BEC au fost puse în mai multe cutii.

Președintele PSD nu a vrut însă să spună câte semnături are. El a declarat că șeful de campanie știe cel mai bine care este acest număr, dar că ceea ce contează este numărul voturilor primite la alegerile din noiembrie.

În fața Biroului Electoral Central au venit zeci de susținători ai lui Victor Ponta, care scandau: „Ponta președinte!” De altfel, înainte de sosirea acestuia, manifestanții au exersat aplauzele cu care să-l întâmpine pe șeful PSD.

Peste trei zile, premierul îşi va lansa oficial candidatura la Cotroceni pe National Arena, cu peste 500.000 de militanţi de partid. Lansarea este chiar în ziua în care împlineste 42 de ani.

Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 2 noiembrie. Sunt aşteptaţi să voteze circa 18,3 milioane de români, dintre care peste 530.000 sunt români cu drept de vot ce au domiciliul în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri