Victor Ponta și Ludovic Orban, contre în Parlament privind economia României

Data publicării:
PONTA PARLAMENT

În completarea discursului său, premierul a distribuit un material în care sunt prezentate date privind evoluţia economiei, dar şi un capitol privind „Pericole pentru dezvoltarea României”, în care este indicată capcana populismului, este menţionată dublarea alocaţiilor pentru copii şi este precizat în acest context că Guvernul nu va mai accepta măsuri fără a avea un calcul privind impactul bugetar al acestora.

Situația economică a României (iunie 2015) Încredere în creștere - soluții și perspective pentru bunăstarea românilor!

Posted by Victor Ponta on Tuesday, June 2, 2015

„Avem creştere sănătoasă, suntem pregătiţi de Euro, suntem primul Guvern care transferă major bunăstare spre cei cu venituri mici, dar trebuie să fim atenţi la capcana populismului! Aplicăm creşterea alocaţiilor, pentru că am identificat bani (noi am găsit banii–liberalii nu ne-au dat soluţii), dar trebuie să fim atenţi la alte situaţii riscante! Nu vom mai accepta măsuri structurale fără a avea un calcul privind impactul bugetar al acestora”, se arată în document

El s-a referit şi la o eventuală instabilitate politică a ţării, arătând însă că este convins că Guvernul şi Parlamentul îşi vor continua până la termen mandatul, şi a insistat asupra faptului că Guvernul a aplicat un program al Uniunii Social-Liberale.

Ludovic Orban: Ați fost călăul capitalului românesc

În replică, deputatul PNL Ludovic Orban a spus că Victor Ponta a făcut parte din Guvernul Boc în „anul de grație 2009”, atunci când România a luat un credit de la FMI.

Dar probabil nu vă aduceți aminte, pentru că activitatea dumneavostră în Guvern era zero”, i s-a adresat deputat liberal lui Victor Ponta.

Gradul de îndatorare al României a crescut de când ați venit dvs. la putere, ar fi trebuit să crească pe proiecte de investiții, pentru asigurarea dezvoltării economice, în conformitate cu legea autorităților locale, în timp ce dvs. ați folosit acești bani din împrumuturi”, a mai spus Ludovic Orban.

În România, după trei ani de guvernare Ponta, peste 8,6 milioane de români sunt sub pragul sărăciei”, a adăugat el, acuzându-l pe Victor Ponta că își aduce aminte de ei doar în campania electorală.

Ludovic Orban a mai spus că în România există sub 6 milioane de angajați și că peste 3 milioane de români au părăsit țara.

Ați fost călăul capitalului românesc. De când sunteți prim ministru, peste 370.000 de firme s-au închis. În 2014 au scăzut investițiile publice, în acest an, în primul trimestru, aveți investiții mai mici față de 2014”, a subliniat deputatul liberal. 

Ora prim-ministrului” a fost introdusă în Regulamentul Camerei Deputaților luna trecută și constă în prezența premierului în prima zi de luni din fiecare lună calendaristică pentru o dezbatere pe o anumită temă stabilită de grupurile parlamentare. 

Ludovic Orban a mai spus că românii trebuie să simtă creșterea economică în buzunar, amintind că venitul unei familii de români și puterea reală de cumpărare au scăzut.

Unde se duc rezultatele creșterii economice? În niciun caz în buzunarele românilor”, a menționat acesta.

Deputatul a adăugat că este nevoie și de predictibilitate pentru investitorii străini.

Din păcate, nici prietenii dumneavoastră - chinezii - nu mai vin să investească în România”, a spus Ludovic Orban.

El a vorbit despre controversele create în jurul impozitării bacșișului, accizei la combustibil sau taxei pe construcții speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri