VIDEO EXCLUSIV. Victor Ponta, alături de Vladimir Putin la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku

Data publicării:
Capture

ACTUALIZARE. Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, afirmă că el a decis să nu mai meargă la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku după ce a constatat că toţi liderii din UE sunt reprezentaţi la un nivel foarte redus şi arată că prezenţa premierului Victor Ponta la ceremonie este o greşeală.

„Mi-ar fi făcut plăcere să fiu în numele preşedintelui României, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare când dăm curs unor asemenea invitaţii. Atunci când am văzut că toţi cei din Uniunea Europeană merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis şi eu să nu mai merg. Noi nu am fost informaţi (că premierul Ponta va fi prezent la Baku-n.r.), prezenţa premierului României, dacă mă întrebaţi pe mine, mi se pare o greşeală de politică externă", a spus Mihalache la Realitatea TV, întrebat cum comentează faptul că Ponta s-a dus la Baku deşi liderii europeni au anunţat că vor boicota deschiderea Jocurilor Europene şi nu vor fi prezenţi, din cauza problemelor din Azerbaidjan legate de respectarea drepturilor omului, potrivit Mediafax.

El a precizat totuşi că a fost primită informaţia că Ponta va pleca în Azerbaidjan, dar nu de la acesta, ci „din alte surse”.

Cristian Pîrvulescu: Prezența lui Victor Ponta la Baku a fost „o eroare, dacă nu o greșeală impardonabilă”

Premierul Victor Ponta a ajuns, vineri după-amiază, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonii, scrie presa azeră.

La coborârea din avion pe Aeroportul internaţional "Heidar Aliev" din apropiere de Baku, Victor Ponta a fost întâmpinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe şi de reprezentanţi ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015.

Contactat de reporterii Digi24, purtătorul de cuvânt al premierului a confirmat că Victor Ponta se află în capitala azeră. Potrivit agendei premierului, Victor Ponta era așteptat la Budapesta, la o întâlnire a socialiștilor europeni.

Victor Ponta a repetat episodul de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, când şeful Executivului s-a întâlnit din nou cu liderul de la Kremlin. Zeci de şefi de stat şi de guvern au participat acum la ceremonia din Azerbaidjan, iar printre ei s-au numărat preşedintele turc Recep Erdogan, prinţul Albert de Monaco, premierul bulgar Boiko Borisov şi preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku s-a desfăşurat vineri seară în capitala Azerbaidjanului și este transmisă de Digi Sport.

Echipa olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, la Jocurile Europene de le Baku, programate în perioada 12-28 iunie, aceştia urmând să participe la 22 de sporturi şi discipline sportive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri