Victor Ponta: Sunt hotărât să rămân în funcţia de prim-ministru. Îmi exprim dorinţa de dialog cu Klaus Iohannis

Data publicării:
big discursul-premierului-victor-ponta-la-sus-inerea-proiectului-bugetului-de-stat-pentru-2013-n-fa-a-parlamentului

"Îmi exprim dorinţa de dialog cu Klaus Iohannis, sunt convins că va dori să facem cât mai mult bine poporului român şi ţării.

România are nevoie de stabilitate. Personal, mi-ar fi cel mai uşor, cel mai de dorit, cel puţin pentru familia mea, să mulţumesc celor cu care am lucrat până acum.

Românii au votat în 2012 pentru un program de guvernare şi nu guvern care a încercat până acum să-şi facă datoria faţă de români şi vom încerca în continuare.

Sunt hotărât să rămân în funcţia de prim - ministru.

Cred că ACL încă nu are o echipă guvernamentală care să ne asigure predictibilitate şi dezvoltare.

Sunt convins că putem fiecare să ne facem datoria faţă de alegătorii noştri. Intenţionez să continui actul de guvernare, să adoptăm bugetul, nu schimbăm cota unică, nu mărim taxe.

Este nevoie de o nouă legislaţie privind votul compatrioţilor din diaspora. Dacă va exista un acord cu cei de la ACL vreau să facem o comisie parlamentară, împreună cu ONG ale românilor din diaspora şi să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot a românilor din ţară şi din diaspora.

Încerc să salvez prestigiul MAE, o instituţie fundamentală, doar ocazional organizează alegerile. Domnul Meleşcanu nu a venit să rămână ministru de Externe, ci să ajute. 

Referitor la PSD, cred că trebuie să avem decenţa să tăcem din gură o perioadă toţi, să ne gândim de ce oamenii au votat mai puţin un reprezentant al PSD, inclusiv domnii Negoiţă şi Vanghelie au pierdut foarte rău în sectoarele pe care le reprezintă. Trebuie să avem decenţa şi bunul simţ să înţelegem că suntem şi partidul care atrage cel mai mare vot negativ.

Peste o săptămână, două, cu Liviu Dragnea, cel care a fost întotdeauna omul alături de care făcut mereu echipă şi alături de care am câştigat bătălii electorale, puem să tragem concluzii şi să schimbăm PSD în direcţia în care oamenii o aşteaptă, nu în cea în care vrem noi, câţiva lideri.

Voi avea grijă să păstrez acest partid unit şi să ne despărţim drumul de cei care îşi doresc altceva în viaţă.

Primul mesaj este mâine, în Camera Deputaţilor: aşa cum am spus săptămâna trecută, în confruntarea cu domnul Iohannis, cei de la coaliţie vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei şi graţierii. Este un prim mesaj că am înţeles ce ne-a transmis electoratul ieri. 

Vreau să le transmit celor 5 milioane de români care m-au votat că sunt foarte onorat că mă identific cu aspiraţiile lor, şi mă simt obligat faţă de ei. Voi încerca să îi apăr, să îi protejez", a declarat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri