Vona Gabor, tema discuțiilor de la Cotroceni. CSAT, convocat pentru 27 martie

Data publicării:
vona gabor - 6477730-AFP Mediafax Foto-ATTILA KISBENEDEK

FOTO: MEDIAFAX

O ședință CSAT ordinară va avea loc la 27 martie, când liderul Jobbik ar putea fi declarat indezirabil pe teritoriul României.

Șeful statului va face declaraţii la 18.30.

Traian Băsescu a cerut interzicerea membrilor Jobbik în România.

Liderul Jobbik susţine că Traian Băsescu şi Victor Ponta, fie sunt dezinformaţi, fie fac un joc politic antimaghiar. Într-un mesaj pe Facebook, Vona Gabor susţine că „încercarea puerilă de interzicere a sa este nedemnă şi de compătimit”.

Reacțiile liderilor români față de Vona Gabor și mișcarea lui au venit după ce luni, la Târgu Mureș, au participat la un marș în favoarea autonomiei câteva zeci de membri din Garda Maghiară, organizație extremistă apropiată de Jobbik. Aceștia au provocat unele incidente cu forțele de ordine, în condițiile în care marșul nu era autorizat, ci doar un miting.

Huliganii care s-au îmbrâncit cu jandarmii la marşul secuilor din Târgu Mureş de acum trei zile nu sunt membri Jobbik, spune liderul partidului extremist ungar, Vona Gabor, într-o declarație pentru Digi24. Acuzaţiile că membri ai partidului său ar fi fost implicaţi în acele violenţe fac parte dintr-o campanie naţionalistă a politicienilor români, mai spune el.

„Informarea presei române privind incidentele cu poliția, acele imagini care au circulat prin toată presa română când opt-zece persoane s-au îmbrâncit cu polițiștii, deci Jobbik-ul și membrii Jobbik-ului sau membrii Gărzii n-au avut nicio legătură cu toate acele întâmplări. Eu am fost tot timpul printre membrii Jobbik-ului și ai Gărzii, au fost controlați, pașnici, au defilat cu intenții curate, așa că nici nu înțeleg de ce vrea o parte din presa română și din conducerea politică română să-l facă responsabil pe Jobbik pentru cele întâmplate”, a declarat Vona Gabor pentru Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri