PNL cere demisia lui Valeriu Zgonea pentru tăinuire de informaţii: A ţinut ascunsă nominalizarea trimisă la Bruxelles

Data publicării:
valeriu zgonea fb crop

 

Modul în care este desconsiderată instituția Parlamentului de către liderii PSD este total inacceptabil. După ce Victor Ponta a refuzat, zilele trecute, să facă publică cea de-a doua nominalizare transmisă la Bruxelles pentru portofoliul de comisar european, aflăm astăzi că președintele Camerei Deputaților a primit o adresă oficială pe acest subiect încă din data de 30 iulie. Pentru faptul că a ținută ascunsă această informație pe care parlamentarii, și implicit toți românii, aveau dreptul să o cunoască, Valeriu Zgonea trebuie să își prezinte imediat demisia. (...)

În calitate de președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea ar fi trebuit să convoace imediat conducerea Parlamentului, să transmită informarea primită de la Guvern și să se genereze, astfel, audieri în comisiile de specialitate pentru candidații propuși în numele României.

În schimb, domnul Zgonea i-a făcut jocul președintelui său de partid și a ascuns informații cu caracter public, cu intenția de a ne pune pe toți, parlamentari și societate civilă, în fața faptului împlinit. De altfel, nu mai este o surpriză pentru nimeni că Victor Ponta își promovează în diverse funcții membri ai familiei și prieteni apropiați”, potrivit comunicatului de presă.

Corina Creţu este a doua nominalizare făcută de premierul Victor Ponta pentru funcţia de comisar european din partea României. În scrisoarea trimisă preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul îi propune pe Dacian Cioloş, pentru portofoliul european al Agriculturii, sau, dacă România nu va mai păstra această funcţie, pe Corina Creţu, europarlamentar PSD, pentru un portofoliu care ar urma să fie decis.

Premierul Victor Ponta l-a informat în data de 30 iulie pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre cele două propuneri ale Guvernului pentru comisar european, informarea conţinând inclusiv numele celor propuşi, respectiv Dacian Cioloş şi Corina Creţu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri