„Strategia Dragnea” pentru PSD. Se schimbă relațiile cu președintele și Opoziția

Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook

După ce a preluat conducerea PSD, Liviu Dragnea a schimbat strategia partidului în ceea ce priveşte relaţia cu preşedintele României.

Când Klaus Iohannis a trimis Codul Fiscal la reexaminare, Victor Ponta era şi şef la PSD, nu doar al Guvernului. Şi spunea că legea nu va suferi nicio modificare. Că se va întoarce la Cotroceni în forma iniţială.

Între timp, Victor Ponta a demisionat de la şefia PSD, iar locul lui a fost luat de Liviu Dragnea. Au urmat două runde de negocieri, la capătul cărora liderii partidelor parlamentare au căzut de acord că proiectul trebuie modificat.

Mai mult decât atât: Liviu Dragnea spune acum că îşi doreşte ca preşedintele Iohannis să aibă un cuvânt de spus în privinţa temelor majore.

„Nu vreau un război cu orice preț cu președintele României, nu e eficient, nu știu cine câștigă, pierde România. Atât timp cât partidele politice vor achiesa, vor fi de acord cu un pact politic pentru dezvoltarea României, și dacă președintele României va dori să coordoneze acest lucru, va avea în mine un prieten și un partener serios”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful interimar al PSD a schimbat şi atitudinea declarată a partidului faţă de Opoziţie. Vrea să bată palma cu liderii acesteia în mai multe chestiuni majore, exact ca în situaţia Codului Fiscal.

Legea salarizării e un proiect important. Toate partidele trebuie să își dea acordul, ca forma finală să fie agreată în consens politic”, a spus Liviu Dragnea.

Noua linie de partid îl face şi pe premier să se repoziţioneze.

„Cu cât ne consultăm mai mult, cu atât mai bine”, spune Victor Ponta.

O strategie asemănătoare are şi liderul UNPR, Gabriel Oprea. Înainte ca Victor Ponta să plece de la conducerea PSD, UNPR a votat alături de Opoziţie numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, dar şi strategia naţională de apărare, în timp ce colegii de la Putere au boicotat şedinţa din plenul Parlamentului.

Apoi, UNPR a propus, la fel ca PNL, discuţii pe marginea Codului Fiscal.

„Cred că e un dialog constructiv, se va vedea, lucrurile se armonizează, ceea ce este în interesul României”, spunea Liviu Dragnea.

În această sesiune, PSD se pregăteşte să negocieze cu liberalii şi legea votului prin corespondenţă, aşa încât să fie aplicată la alegerile parlamentare de anul viitor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri