Expertiza în cazul bebeluşului născut mort. Delegatul Ministerului Sănătăţii: Aparatura medicală veche este de vină

Data publicării:
parintii bebelus

Aparatura veche a fost cauza pentru care medicii de la maternitatea Elena Doamna din Iaşi au confundat bătăile inimii mamei cu cele ale fătului.

Concluzia aparţine medicului Nicolae Cernea de la Craiova, care a făcut prima expertiză medicală în cazul bebeluşului născut mort. Potrivit expertului, medicii de la maternitatea nu au avut la dispoziţie un ecograf, fiindcă s-a blocat softul.

Pe de altă parte, pentru că mama avea o greutate peste medie, medicii nu au putut auzi bătăile inimii copilului cu urechea.

Rezultatul necropsiei a demonstrat că fătul a murit cu 24 de ore înainte ca mama să se prezinte la camera de gardă a maternităţii. Cu toate acestea, medicii l-au declarat viu.

În plus, medicul ginecolog desemnat de Ministerul Sănătăţii să realizeze raportul medical în cazul bebeluşului mort la Maternitatea "Elena Doamna" Iaşi spune că mama copilului avea diabet gestaţional şi macrosomie fetală, iar în astfel de situaţii decesul fătului este „frecvent întâlnit şi uneori aşteptat”, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că a analizat doar componenta medicală, respectiv cauzele care au determinat decesul bebelușlui, ancheta la nivel administrativ fiind realizată de către alte instituții.

Medicii care s-au ocupat de gravida de la Maternitatea "Elena Doamna" au minţit. Surse IML: Bebeluşul era mort la internare
Anchetă la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Paznic: Dacă trezeam pe cineva din somn îmi făceau referat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri