Cazul bebeluşilor | Doi copii vor fi externaţi săptămâna viitoare

Data publicării:
copil spital agerpres 16-3.2.2016

"Din fericire, avem vești bune. S-a pornit diureza la doi dintre ei, mai bine decât în zilele precedente. Dar toți sunt într-o stare mai bună. Rămâne un micuț în Terapie. Ne concentrăm asupra lui, ca și asupra tuturor. Dar vizibil sunt mai bine decât ieri", a spus ministrul, prezent la Spitalul ''Marie Curie''.

De asemenea, șeful Secției de Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean, a anunțat că în cursul săptămânii următoare doi copii ar putea fi externați. "Sunt doi copii care au fost văzuți de toată echipa astăzi și care sunt cu evoluție foarte bună", a adăugat ea.

Medicul a precizat că în spital mai sunt internați șapte copii, iar șase dintre ei sunt la Secția de Nefrologie. "Trei fac dializă peritoneală, cu evoluție bună, și trei dintre ei nu mai fac dializă peritoneală, deoarece această tehnică terapeutică nu mai este necesară", a menționat aceasta.

Dr. Mihaela Bălgrădean a explicat că în evoluția insuficienței renale acute, în sindromul hemolitic-uremic, sunt importante două momente: pornirea diurezei și momentul în care copiii pot fi hrăniți pe cale orală.

Potrivit acesteia, faptul că toți cei șase pot fi hrăniți pe cale orală este un lucru extrem de important, deoarece "un tub digestiv gol nu face decât să accentueze efortul rinichiului de a-și exercita funcția". "Atunci când rinichiul are surplusul de energie adus de alimentație, face ca și celelalte organe să funcționeze foarte bine", a precizat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri