Dezinfectanți diluați. Compania Hexi Pharma face precizări

Data publicării:
5721f8f4682ccf5a40691e74

 

Comunicatul Hexi Pharma:

Deşi nu vede relevanţa unei 'ştiri' care era deja informaţie publică, Hexi Pharma reafirmă: nu s-au livrat Suprasept şi Thor la Spitalul de Arşi. După ce a devenit oaia neagră a întregului sistem sanitar românesc pentru o greşeală care nu ştim încă cui aparţine, Hexi Pharma a fost acuzată astăzi şi de prostie: i se reproşează că a minţit în condiţiile în care informaţiile erau deja publice. Aşadar, reafirmăm: nu am livrat cele 2 produse menţionate în ancheta Gazetei Sporturilor către Spitalul de Arşi. Aceste contracte sunt deja informaţii publice independent de anchetă apărută azi şi din păcate nici nu schimbă cu nimic situaţia de fond.

Thor Spray este un produs gata de lucru care se foloseşte prin pulverizare, nu are legătură cu produsul concentrat despre care s-a discutat în anchetă.

Reprezentanții Hexi Pharma vor să sublinieze că sunt la fel de stupefiaţi şi de îngrijoraţi ca şi întregul mediu public referitor la problema Thor şi Suprasept.

Reamintim că facem tot ce depinde de noi, că am închis fabrica, că am renunţat la 20 de ani de muncă şi că cei 50 de angajaţi ai fabricii sunt acum acasă, până aflăm exact ce s-a întâmplat. Că ţinem toate produsele în depozit, nu numai cele două, şi nu livrăm nimic până nu suntem siguri că totul este în regulă.

Am acceptat situaţia – desfiinţarea publică a unei companii româneşti – dar faptul că am ajuns să fim catalogaţi astfel ni se pare prea mult.

Încă de la începutul săptămânii, întreagă comunicare cu presa s-a făcut pe baza de adevăruri sau de recunoaşterea informaţiilor pe care încă nu le avem, nicidecum pe minciună. Am înţeles situaţia la adevărată ei gravitate şi am plecat capul până când vom avea mai multe informaţii, dar nu vom accepta să fim catalogaţi drept mincinoşi şi nicidecum drept proşti. În spiritul transparenţei şi al bunei-credinţe, am dat publicităţii lista spitalelor către care s-au livrat Thor şi Suprasept. O informaţie care era deja publică, putea fi consultată de oricine şi care chiar nu solicită 'o anchetă'. Sistemul de achiziţii publice disponibil online arată că Spitalul de Arşi a achiziţionat Thor Spray, un alt produs decât Thor concentrat; Thor Spray este o substanţă care se pulverizează ca atare, în timp ce Thor este un produs care se diluează 1/200 sau 1/400.

Ştim că în astfel de situaţii tendinţa este 'să aflăm ce este în spate', dar va asigurăm: în spatele nostru este o fabrică românească, sunt 50 de angajaţi, mulţi dintre ei foarte buni specialişti şi oameni cu familii şi copii şi toate sunt azi în pericol. Va asigurăm, încă o dată, de întreagă noastră cooperare şi aşteptăm întrebări atunci când sunt neclarităţi.” 



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri