Explicație. Gândacii de la spitalul din Ploiești sunt mutanți, au devenit rezistenți la insecticide

Data publicării:
2602gandaci-51636

Actualizare 14.00.Echipa Digi24 a filmat din nou la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti unde a găsit aceeași mizerie. Asta, deși conducerea spitalului a anunțat încă de aseară că au făcut curățenie.

S-a făcut curățenie, s-a făcut dezinsecție. Din păcate, gândacii nu mor atât de repede. Avem contract cu o firmă de specialitate, care folosește două tipuri de substanțe. Una de tip de gel, care poate fi folosită în salon în prezența pacienților, dar nu are o eficiență bună, precum cea lichidă, dar după ce se dă cu aceasta, minimum două ore nu poate sta nimeni în salon. În această perioadă avem o mare aglomerație și nu se poate face dezinsecție simultan, în toată secția”, a explicat managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești, Oresta Vasile. Ea spune că insectele și-au modificat structura genetică și substanțele folosite ca insecticid nu mai sunt eficiente.

Urmăriți în materialul video alăturat declarațiile managerului Oresta Vasile.

____________________________

În saloane, gălețile sunt pline de gunoi, iar pereţii sunt murdari şi peste tot mişună gândacii. Familia a cerut explicaţii cadrelor medicale, care, însă au dat vina pe mamele internate alături de copiii lor pentru că nu păstrează curățenia.

Când am intrat, îmi venea să ies imediat, că nu puteam de miros, dar văzând mizeria care era în salon, primul instinct care a fost a fost să scot telefonul ş să apuc să filmez”, spune nașul fetiței.

Apropiații le-au cerut explicații cadrelor medicale, însă acestea au dat vina pe bolnavi.

Rudele care au filmat gândacii au cerut transferul fetiţei de patru luni la un spital din Capitală şi au anunţat că vor să se plângă autorităţilor.

A fost un mare șoc. Gândacii mișunau pe pereți, iar mamele își păzeau copiii să nu le intre gândacii în gură. Am plecat când am putut, am dat semnătură pe propria răspundere”, povestește o mamă.

S-a făcut dezinsecție, s-a constatat că situația s-a normalizat. În ultimul timp, spitalul a fost supraaglomerat din cauza virozelor respiratorii multiple. Sunt foarte multe alimente în saloane, se mănâncă în saloane și se aruncă resturi imediat după ce se face curățenie”, explică directorul medical al Spitalului de Pediatrie Ploiești, medicul Carmen Radu.

La o zi după ce imaginile au ajuns pe internet, la spital s-a făcut dezinsecţie. Dovadă stau şi imaginile filmate de reporterii Digi24. La Spitalul de Pediatrie Ploieşti sunt internaţi în acest moment 103 copii.

La controlul de azi nu s-au găsit gândaci

Înce priveştesesizarea de ieri către DSV București, apoi Ministerul Sănătăţii, inspectorii au acţionatcu promptitudine, azi au făcut controlîmpreunăcu reprezentanți aiConsiliului Județean Ploiesti, care administrează spitalulşidin punct de vedere financiar”, a spus Simona Pârvu, director general adjunct Direcţia de SănătatePublicădinMinisterul Sănătăţii, la Digi24.

În privința controlului de la Spitalul de Pediatrie, Simona Pârvu a precizat că la controlul de astăzi inspectorii nu au găsitgândaci.

Unitateasanitarăefectuează dezinsecţii, dezinfecţii cu ofrecvenţămultpesteceareglementatăde normele noastre. Ei fac dezinsecţie, dindocumentele prezentate, săptămânal.E posibilsăse fi creat orezistenţăa gândacilor, vom cere un controlşivomschimbadezinfectanteledacăeastasituaţia.Altfel,dezinfecţiile repetate s-arputeasănu aibă efectul dorit”, a mai spus director general adjunct Direcţia de SănătatePublicădinMinisterul Sănătăţii.

Astfel, spitalul a primit un avertisment pentru petele de mucegai.

Îninformareaprimităse spunecălacontrolul de azi nu au fostidentificaţi aceigândacişicăîntr-un număr mic de saloane au găsit pete demucegaipentru care s-a dat acel avertismentşirecomandarea deigienizare”, a menționat Simona Pârvu.

Ea a menționat că astăzi s-a efectuat din nou o dezinsecţie la acest spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri