Gândaci și igrasie în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Data publicării:
hol de spital cam bantuit - captura-1

Gândacul filmat de un părinte se plimbă pe cadrul patului unei fetiţe internate cu scarlatină în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Cu câteva clipe mai devreme, susţin autorii filmării, un alt gândac era chiar în patul copilului. Revoltat de condiţiile mizerabile, tatăl a decis să posteze toate imaginile pe internet.

„Să găseşti gândaci peste tot - pe tine, pe sub tine, pe plapumă, pe mâncare şi... E groaznic, e revoltător!”, spune mama unui copil internat în spital.

„Am cerut externarea după două nopţi, deoarece existau foarte mulţi gândaci care puteau să intre copiilor în gură. Mergeau pe pat, pe cearşafuri, pe perna copiilor”, spune mama altui copil.

Un etaj mai sus, în acelaşi spital, pereţii mustesc de igrasie.

Bărbatul s-a dus cu imaginile direct la managerul spitalului care, aparent, nu ştia nimic despre gândaci. În faţa camerei de filmat, a găsit însă o explicaţie.

„Eu n-am văzut gândaci. Dumneavoastră mi-aţi spus acum de această problemă, care nu ştiu dacă este reală sau nu”, a spus Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Cât despre igrasie, „noi bănuim că ar fi din cauza podului, care trebuie refăcut, şi chiar pe acolo a început, cu ploile astea, să se şi infiltreze apă”, spune ea.

Chiar dacă problema acoperişului este veche, conducerea spitalului n-a cerut până acum bani de la primărie pentru reparaţii.

„Trebuie să vină cu o solicitare scrisă, pentru că am înţeles că sunt probleme”, a spus Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Şi în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, părinţii copiilor au filmat la începutul anului mizerie şi mobilier vechi. În urma difuzării imaginilor, ministrul Sănătăţii a alocat 12 milioane de lei, iar mâine vor începe lucrările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri