Gripa a ucis șapte oameni în acest sezon. Vaccinul antigripal nu e disponibil

Data publicării:
medic pacient digi

Specialiştii au constatat că activitatea gripală are o intensitate medie şi sunt câteva focare izolate în ţară din cauza infectării cu aceste virusuri. În ultima saptămână au fost 59 de cazuri de gripă, iar de la începutul acestui sezon gripal, numărul total al cazurilor confirmate a fost de 148. În realitate, însă, numărul este mult mai mare.

Deşi pare o afecţiune banală, gripa a provocat şi decese. Tot în ultima săptămână monitorizată de medici, un bărbat de 73 de ani din Bucureşti şi o femeie de 53 de ani din Timiş au murit. În total, șapte persoane şi-au pierdut viața din cauza acestei boli.

Mai numeroase sunt însă cazurile de infecţii respiratorii - aproape 90.000 în ultima săptămână.

Gripa se manifestă printr-un debut brusc, cu febră 39-40 de grade, dureri de cap, dureri musculare şi o stare generală proastă.

În acest moment singura soluţie pentru a evita îmbolnăvirile este să ne spălăm des pe mâini, să folosim batiste când strănutăm sau tuşim şi să evităm persoanele deja infectate. Vaccin nu mai este disponibil deoarece camapania de imunizare a fost oprită de Ministerul Sănătăţii la începutul lunii februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri