Magazinele naturiste scot profit din gripă. Avertismentul medicilor: „Tratamentul trebuie individualizat”

Data publicării:
NATURIST

Peste o sută de mii de infecţii respiratorii şi trei focare de gripă au fost raportate doar în luna februarie. Cele mai multe cazuri au fost în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi.

Este acum o perioadă în care circulă o viroză și a crescut numărul pacienților care vin pentru tratamente de răceală”, a spus Oana Oancea, farmacist.

Şi dacă farmacistul are studii de specialitate, nu la fel stau lucrurile în magazinele naturiste! Vânzătorii de aici dau şi ei sfaturi pentru imunizare şi tratament. De cele mai multe ori, neavizate, pentru că nu au nicio pregătire medicală şi sunt gata să ofere tot ce au mai scump, fără să ţină cont de riscuri.

De cele mai multe ori găsim un simplu vânzător pe care dacă îl intrebăm ceva, va citi prospectul. Să ştiţi că într-un final, sănătatea costă mult mai mult, dacă vom intra în trei magazine naturiste diferite, pentru aceeași persoană vom primi trei tratamente diferite”, a spus Ruxandra Constantina, medic de familie cu specializare în apifitoterapie. 

Nici măcar ceaiul din plante banale, cum ar fi teiul, echinaceea sau muşeţelul, nu se bea decât la indicaţia medicului. Puţini ţin însă cont de asta.

Există o limită la cantitate și la durata, iar tratamentul trebuie individualizat. Un tratament pentru răceală, două săptămâni maxim”, a mai spus Ruxandra Constantina. Un ceai băut o perioadă îndelungată provoacă insomnie, alergii şi chiar boli digestive. Consumat după ureche de un bolnav cronic, ceaiul poate agrava afecţiunea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri